ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυστήριο στην ΕΛ.ΑΣ με την κλοπή μοτοσικλέτας μέλους του «Ρουβίκωνα»

Μία περίεργη υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας ενός από τα πλέον δραστήρια μέλη του «Ρουβίκωνα» (πολέμησε και εναντίον του ISIS στην Μέση Ανατολή ) και η οποία εντοπίσθηκε τελικά κοντά στο… σπίτι ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ στην Αργυρούπολη, χειρίζεται το τελευταίο 24ωρο με απόλυτη διακριτικότητα η ΕΛ.ΑΣ. Με τους αξιωματικούς να επιστρέφουν τελικά την κλεμμένη μοτοσικλέτα στο μέλος του «Ρουβίκωνα», όμως να ερευνούν όλες τις πτυχές του περιστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος». η μοτοσικλέτα του 44χρονου μέλους της συλλογικότητας των Εξαρχείων κλάπηκε ανάμεσα στις 15 και 17 Ιουνίου έξω από την κατοικία που δήλωνε, κοντά στην πλατεία Ομονοίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ΕΛ.ΑΣ η μοτοσικλέτα του μέλους του Ρουβίκωνα εγκαταλείφθηκε το πρωί της 17ης Ιουνίου, σε δρόμο της Αργυρούπολης.

Υστερα από έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και την ανεύρεση αποτυπωμάτων εντοπίσθηκε ότι δράστις της αναφερόμενης κλοπής είναι ένας 21χρονος που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος φέρεται ότι είχε κι άλλες ποινικές εμπλοκές.

Ο 21χρονος τους τελευταίους μήνες φαίνεται να είχε προχωρήσει και σε άλλες τρείς κλοπές μοτοσικλετών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα νότια προάστια της Αθήνας.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξέτασαν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης με το δεδομένο ποιός ήταν το θύμα της κλοπής και το σημείο που βρέθηκε η κλεμμένη μοτοσικλέτα του, κοντά στην κατοικία υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛΑΣ.

Τη δικογραφία της υπόθεσης σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης (σσ.: λίγες ώρες πριν την απόδραση των τριών αλβανών κρατουμένων από το τοπικό τμήμα) αλλά υπήρχε ενημέρωση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ. .

Ο συγκεκριμένος αναρχικός είχε συλληφθεί για 4-5 επιθέσεις ή ακτιβιστικές ενέργειες στα γραφεία του "Τειρεσία", στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στα διόδια του Κιάτου. Με τελευταία εμφάνιση στην εισβολή του "Ρουβίκωνα" τον Νοέμβριο του 2016 στο Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του κι υπήρχαν αναφορές ότι είχε ταξιδέψει στην Μέση Ανατολή μαζί με άλλους Έλληνες κι όχι μόνο αναρχικούς, στα πλαίσια της επονομαζόμενης «επαναστατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης».

Φαίνεται ότι υπήρξε εκπαίδευσή του στα όπλα και σε συνθήκες πραγματικής μάχης, ύστερα κι από επιδείξεις όπλων στην περιοχή των Εξαρχείων ή αναφορές για ένοπλες δράσεις άλλων αναρχικών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ διατύπωναν την άποψη –με σχετική βεβαιότητα- ότι ο εν λόγω αναρχικός ήταν αυτός που είχε δώσει προ μερικών μηνών, από το πολεμικό μέτωπο, συνέντευξη (με φωτογραφία του) σε τουρκικά ΜΜΕ που τον αποκαλούσαν «Ιβάν ο Έλληνας».

Στις αρχές του 2018 υπήρξαν αναρτήσεις σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών για την επιστροφή του Ελληνα «μαχητή» στη χώρα μας.

Με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να σημειώνουν ότι «η πρώτη ανάγνωση της υπόθεσης δείχνει ότι πρόκειται για απλή υπόθεση κλοπής δίτροχου . Ομως ο φάκελος για μας είναι ανοικτός..».

Βασίλης Λαμπρόπουλος – tovima.gr