ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για τη «φιέστα» και τη συμφωνία

Σφοδρά πυρά εξαπολύει η αντιπολίτευση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στο Ζάππειο για τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα, με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν. Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του Πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου».

«Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της»,καταλήγει η ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία με ένα βίντεο στα social media. Το ΚΙΝΑΛ  τονίζει ότι «η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει» και προσθέτει ότι «η ελπίδα περιμένει». Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι στην κυβέρνηση «πανηγυρίζουν, αλλά το 4ο μνημόνιο είναι εδώ».

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δική του ανάρτηση στα social media αναφέρει ότι «Η επικοινωνιακά γραφική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα σε μια υποδεέστερη συμφωνία για το χρέος, σε σχέση με το 2012, αποκαλύπτει το πολιτικό του αδιέξοδο.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου κυβερνητικό σόου», και συνεχίζει: Διχαστικός πολωτικός λόγος, πανηγυρισμοί και θριαμβολογίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου “η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες” που συνοδεύονταν από μία εσωστρεφή ρητορική για τους “τεχνοκράτες τους ξένους”. Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υπέγραψε διαρκή λιτότητα για όλα τα επόμενα χρόνια και τριμηνιαία εποπτεία από τους “ξένους”! Έχει και η κοροϊδία τα όρια της!»

«Είχαμε δε και αναφορές του κ. Τσίπρα για “έντιμη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που λοιδωρήθηκε από τις παλιές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος”. Προφανώς κατατάσσει τον κ. Καμμένο στις νέες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος! Ο κυβερνητικός εταίρος δεν άργησε παρά μόνο λίγα λεπτά για να επιβεβαιώσει τον πρωθυπουργό, χωρίζοντας τους Έλληνες “σε πραγματικούς πατριώτες και μη” και μιλώντας για “μαύρο μέτωπο της πολιτικής”. Ένας βαθιά διχαστικός λόγος που έρχεται από το παρελθόν, αποτελεί αιτία της κρίσης και είναι μακριά από τις ανάγκες του σήμερα για εθνική συνεννόηση» υποστηρίζει και καταλήγει:

«Τελικά η σημερινή δεν ήταν μια απλή φιέστα, αλλά ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι η κρίση είναι βαθιά, όχι μόνο οικονομική αλλά κυρίως κοινωνική και πολιτισμική και ότι η έξοδος από αυτήν δεν είναι μία εύκολη υπόθεση καθώς απαιτεί όχι μόνο πολιτική αλλαγή αλλά και ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές».