ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Λάμπρου Τσόγκα προκάλεσε η βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος από αγνώστους που πέταξαν μπογιές χθες το βράδυ.

Ο κ. Τσόγκας, με έγγραφη εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δήμητρα Τσιαρδακλή ζητά από τη Διεύθυνση Ασφαλείας τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας για να διαπιστωθούν αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, όπως βλάβη επίσημων κοινοποιήσεων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο κείμενο της εισαγγελικής παραγγελίας, οι παραπάνω πράξεις τελέστηκαν σε συνδυασμό με το νόμο για τη ρατσιστική βία. Επίσης, ζήτησε την αξιοποίηση κάθε νομίμως διαθέσιμου τεχνολογικού μέσου για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος φέρεται να αποδίδεται σε άτομα που αποκόπηκαν από την πορεία, που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στη συνέχεια του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.