ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία για τον ΧΥΤΑ Φυλής στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Με ένα σκουπιδιάρικο στην κεφαλή της πορείας και με βασικό αίτημα να κλείσει οριστικά η χωματερή της Φυλής αλλά και να γίνει διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού, Σωματεία, Φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής πραγματοποιούν νέα κινητοποίηση, στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμά τους τα Σωματεία και οι Φορείς αναφέρουν: «Η μαζική κινητοποίηση του λαού της περιοχής της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου στις 6 Ιούνη στα Α. Λιόσια έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που μας αναγκάζει εδώ και 60 χρόνια να ζούμε δίπλα στη χωματερή, που βλάπτει την υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του λαού της περιοχής. Σε πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η κ. Δούρου, όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά η πίεση του κόσμου την ανάγκασε να ομολογήσει με κυνικό τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του και τη δημιουργία νέων χωματερών στο Γραμματικό, στο παλιό λατομείο Μουσαμά κ.α., απειλώντας μάλιστα το εργατικό – λαϊκό κίνημα της περιοχής ότι "θα τη βρει απέναντί του".

Υπεθυμιζεται πως το πρόσφατο ρήγμα στον χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, είχε ως συνέπεια το κλείσιμο της χωματερής και τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές της Αττικής.