ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βοήθησε ηλικιωμένο που λιποθύμησε από τη ζέστη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Έλληνας αστέρας του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας για μια φιλανθρωπική καμπάνια, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο άνδρα που λιποθύμησε λόγω της αφόρητης ζέστης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η η θερμοκρασία άγγιξε έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου, όταν  ένας υπέργηρος άνδρας στο Γουδί ζαλίστηκε εξαιτίας της αφόρητης ζέστης και έδειξε έτοιμος να καταρρεύσει. Τότε, ο Αντετοκούνμπο έπιασε τον ηλικιωμένο, τον σήκωσε και τον έβαλε να καθίσει σε μια καρέκλα για να συνέλθει.

Τον ηλικιωμένο άνδρα προσπάθησε αρχικά να βοηθήσει μια γυναίκα, η οποία δυσκολεύτηκε και ο Αντετοκούνμπο που περνούσε από εκεί, έσπευσε να τη βοηθήσει.

Η γυναίκα κάλεσε ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον ηλικιωμένο για να τον μεταφέρει σε εφημερεύον νοσοκομείο. Αργότερα η ίδια ανέβασε μια φωτογραφία στο facebook και περιέγραψε την εμπειρία της, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

“Είσαι τεράστιος αθλητής και σήμερα διαπίστωσα πόσο τεράστιος άνθρωπος είσαι.. Σ’ ένα στενάκι του Γουδιού,γυρνώντας από μάθημα, ένας παππούς καταρρέει σχεδόν.. τρέχω να τον κρατήσω και τον ακουμπάω με την πλάτη σ’ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.. και κάπου εκεί νιώθω 2 χεριά πίσω μου να με βοηθάνε σηκώνοντάς τον κ ακουμπώντας τον στο πεζοδρόμιο. . Τρέμοντας κάλεσα το 166 και όλα τα υπόλοιπα τα έκανες εσύ. . Και δεν ήταν λίγα.. @Giannis_Antetokounmpo”.