GOOGLE NEWS

Στην κυβέρνηση θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους

Για «τρίποντα» μιλούν στη Ν.Δ εκφράζοντας την ικανοποίησή τους από το αποτέλεσμα της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξήχθη στην Βουλή για την οικονομία και είχε ζητήσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

  • ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ

Εκείνο που εξηγούν είναι ότι οι στόχοι που έβαλαν υπερκαλύφθηκαν με αποτέλεσμα για πρώτη φορά ο κ.Τσίπρας να χάσει και σε επίπεδο εντυπώσεων και σε επίπεδο ουσίας, εκεί που θεωρούσε δεδομένο ότι «παίζει μπάλα μόνος του».

Η ΝΔ προσήλθε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή με μια διπλή στόχευση: αφενός, να μην αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να «κάνει παιχνίδι» με το θέμα των συντάξεων,  αφετέρου να δοθούν καταλυτικές απαντήσεις στις κατηγορίες  για τη στάση της ΝΔ  και του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη διαπλοκή.

Γνώριζαν καλά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά στριμωγμένος τόσο από την κακή συμφωνία για την οικονομία, όσο και από τις πιέσεις που δέχεται εξαιτίας της αντίδρασης της κοινής γνώμης στην λύση του Σκοπιανού και την στάση του κυβερνητικού του εταίρου  θα «επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη διολισθαίνοντας σε «ύβρεις , ψέμα και λαϊκισμό» και τον περίμεναν στην γωνία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βεβαίως, είχε  από το απόγευμα της Τετάρτης  ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ ουδέποτε είχε ψηφίσει την περικοπή των συντάξεων που έφερε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Προέβη και σε μια κίνηση-ματ καθώς παρουσίασε τροπολογία, ώστε να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων από  την πρώτη του2019  και κάλεσε τον πρωθυπουργό να την ψηφίσει.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στριμώχνεται με  αυτήν την κίνηση. Είτε την δεχθεί, είτε όχι, εξηγούν οι επιτελείς της ΝΔ η αξιωματική αντιπολίτευση πέταξε το μπαλάκι στον πρωθυπουργό, ο οποίος αφήνει να συντηρείται η προσδοκία μη περικοπής των συντάξεων, κοροϊδεύοντας για πολλοστή φορά τον κόσμο.  Βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους και είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Κάθε προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών, από εδώ και πέρα θα πέφτει στο κενό

Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο της χθεσινής συζήτησης πάντως είναι ότι η Ν.Δ αποφάσισε να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης και ο Κ. Μητσοτάκης να μην αφήσει καμία κατηγορία επί προσωπικού αναπάντητη, επιτιθέμενος με σφοδρότητα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Όχι λοιπόν μόνο έδωσε απαντήσεις για τα θέματα της Novartis και  τον Κωνσταντίνο Φρουζή , αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν τη σύζυγό του καταγγέλλοντας  τον πρωθυπουργό ως υποκινητή- με τη βοήθεια και φιλικών ΜΜΕ- των σεναρίων και των πληροφοριών που διακινούνται εις βάρος του, της οικογένειάς του αλλά και στελεχών της ΝΔ, με στόχο να προκαλέσουν πολιτική ζημία  Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υπαινιχθεί καταστάσεις για πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ιδίου του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας ότι αν χρειαστεί θα επανέλθει…

Ως εδώ ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που σε ασυνήθιστα σκληρό ύφος απαγόρευσε στον Α.Τσίπρα να  επιχειρήσει  να εμπλέξει ξανά, την σύζυγό του στην πολιτική  αντιπαράθεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποιεί ότι ο δρόμος προς τις εκλογές δεν θα είναι περίπατος,  κατά συνέπεια κεντρική απόφαση  της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, ότι δεν θα αφήνουν τίποτα αναπάντητο η έωλο.