LIFESTYLE

Βάφτιση στο παλάτι – Ποιος θα είναι νονός του μικρού πρίγκιπα και γιατί θα λείπει η Ελισάβετ!

Ο 11 εβδομάδων πρίγκιπας Λούις, πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, θα βαφτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury, τον αιδεσιμότατο Justin Welby, στο βασιλικό παρεκκλήσι στο παλάτι του St James.

Το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των προσκεκλημένων, πάντως το παρών αναμένεται να δώσουν ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, η έγκυος αδερφή της Κέιτ, Πίπα Μίντλετον, και ο αδερφός τους Τζέιμς.

Στο ίδιο παρεκκλήσι βαφτίστηκε και η Μέγκαν Μαρκλ πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο.

Οι νονοί του μικρού πρίγκιπα Λούις, που θα ανακοινωθούν λίγο πριν από τη βάφτιση, θα πάρουν μέρος σε μια παραδοσιακή ιδιωτική θρησκευτική τελετή που αρχίζει στις 4 το απόγευμα.

Υπάρχουν εικασίες πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα επιλέξουν για νονό τον γραμματέα του Miguel Head που αφήνει το πόστο του μέσα στον μήνα.

Υποψήφιοι νονοί είναι και τα ξαδέρφια του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Peter Phillips, πριγκίπισσα Βεατρίκη και πριγκίπισσα Ευγενία ή η Lady Louise Mountbatten, μια κίνηση που θα χαροποιούσε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο μικρός πρίγκιπας Λούις, που γεννήθηκε στις 23 Απριλίου, θα φορέσει τα βαφτιστικά που χρησιμοποιήθηκαν και για τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Πάντως, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου δεν θα δώσουν το παρών στη βάφτιση του μικρού πρίγκιπα Λούις.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επιστρέφει από το Norfolk τη Δευτέρα, στην αρχή μιας πολυάσχολης εβδομάδας, καθώς θα δώσει το παρών σε εκδηλώσεις στο Λονδίνο για τα 100 χρόνια της RAF την Τρίτη αλλά και την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη.