ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς «είδε» τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν ο τουρκικός Τύπος

Με την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασχολούνται  όπως είναι φυσικό οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα στην Τουρκία. 

Η εφημερίδα «Vatan», γράφει: «Ο Τσίπρας έκανε καταγγελία στο ΝΑΤΟ και δήλωσε πως οι στρατιώτες μας που πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος είναι όμηροι της Τουρκίας. Όμως δεν μίλησε καθόλου για το άσυλο που δόθηκε στους πραξικοπηματίες στρατιώτες. Ο Ερντογάν με τον Τσίπρα συναντήθηκαν σε ηλεκτρικό κλίμα». 

Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιεύει και ένα απόσπασμα του διαλόγου και συγκεκριμένα τι είπε ο Ερντογάν στον Τσίπρα: «Μας είπατε πως δεν θα στηρίξετε τους πραξικοπηματίες. Όμως έχετε δώσει VIP προστασία. Οι Τούρκοι στρατιώτες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν να παραδοθούν στην τουρκική δικαιοσύνη». 

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας απέφυγε τον τουρκικό Τύπο» αναφέρει η εφημερίδα «Σαμπάχ» εξηγώντας, ότι Τούρκοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον ρωτήσουν, αλλά εκείνος δέχτηκε ερωτήσεις μόνο από Έλληνες. 

Η εφημερίδα «Milliyet», αναφέρει στο εξώφυλλό της «Μομφή στον Τσίπρα για την FETO» αναφερόμενη στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.