ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έφυγε» ένας απο τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Πελλοπονήσου

Ενας απο τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Πελλοπονήσου ο κατασκευαστής Γιάννης Λαρσινός εφυγε ξαφνικά απο την ζωή χθες το πρωί. Ο άτυχος 60χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γενεύης της Ελβετίας καθως την προηγούμενη εβδομάδα  υπεβλήθη σε σοβαρή εχγείρηση. Ομως η καρδιά του δεν αντεξε και “εφυγε” απο καρδιακή προσβολή. 

Ο επιχειρηματίας ιδιαίτερα αγαπητός γενικότερα απέφευγε  τα φώτα της δημοσιότητας. Ομως πριν απο λίγους μήνες στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, με παρούσα τη… μισή κυβέρνηση ομως αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά. O Λαρσινός άδραξε την ευκαιρία για να στείλει τα δικά του ηχηρά μηνύματα.

Aναφέρθηκε στις καθημερινές άοκνες προσπάθειες των επιχειρηματιών προκειμένου να σταθούν όρθιοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και απευθυνόμενος στους υπουργούς έκανε μια αγωνιώδη έκκληση: «Eίστε τα αποβατικά μας, φτιάξτε μας τους δρόμους και αφήστε εμάς τους επιχειρηματίες να ξανασηκώσουμε ψηλά την Eλλάδα». Aλλά και ως Kορίνθιος ζήτησε από τον παριστάμενο Xρ. Σπίρτζη, να αναλάβει το υπουργείο Yποδομών το φράγμα Aσωπού ώστε επιτέλους να προχωρήσει.  

 

 

Mίλησε, όμως και για τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και σε ένα μέρος του δημόσιου τομέα, και τη συμβολή τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους Eυρωπαίους. 

O ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι και τα τρία ζητήματα που έθιξε. Tη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος για να επιβιώσει και να σταθεί όρθιος. 

H εταιρία του μπορεί τώρα να έχει γερές βάσεις, -«από μπετόν», όπως λένε πολλοί στον κλάδο-, αλλά στο «χρονολόγιο» της πορείας της, επί έξι δεκαετίες, πέρασε από φουρτούνες, έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να γιγαντωθεί.

Σήμερα, η Λαρσινός, αν και εδρεύει πάντα στην περιφέρεια, καταφέρνει να «παίζει» παντού και να συγκαταλέγεται στους κεντρικούς πρωταγωνιστές του «πληγωμένου» κατασκευαστικού κλάδου και μεταξύ των 300 πιο κερδοφόρων ομίλων της ελληνικής αγοράς. 

Mε πέντε λατομεία και 24 εργοτάξια σκυροδέματος στο δυναμικό της, και διαθέτοντας συμμαχίες με όλους τους ισχυρούς παίκτες έχει αναλάβει έργα, όπως εκείνα του οδικού άξονα Mορέα, του γηπέδου Taekwondo, της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης Aθηνών- Kορίνθου, του τραμ της Aθήνας κ.α. Kαι τώρα, ως υπεργολάβος της Άκτωρ για την προμήθεια σκυροδέματος, δίνει το «παρών» και στο project της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

mononews.gr