ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποια ψηφοδέλτια «κατεβαίνουν» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το κατάλληλο  πρόσωπο στο  κατάλληλο ψηφοδέλτιο  θα επιχειρήσουν να βάλουν οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Β΄ Αθηνών μετά το «σπάσιμο» της σε τρεις τομείς.

Ρεπορτάζ για τα  ονόματα που «παίζουν» δημοσιεύει το newpost.gr

Πιο σίγουρη έως τώρα φαίνεται να είναι η τοποθέτηση  στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών του  Πάνου Σκουρλέτη και του Κώστα Ζαχαριάδη, στον νότιο τομέα του Νίκου Παππά και στον δυτικό του Δημήτρη Βίτσα, του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Παναγιώτη Ρήγα. Στον ανατολικό τομέα του υπολοίπου Αττικής φέρεται να έχει «κλειδώσει»  η μεταφορά του Χρήστου Σπίρτζη (ήταν στην Β΄ Αθήνας), ενώ ενδεχομένως υποψήφια στην Α΄ Αθήνας να είναι η Ράνια Σβίγκου.

Δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο σχετικά με το αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιλέξει να βρεθεί στον βόρειο τομέα, όπου βρίσκεται και η κατοικία του. Ο Νίκος Ξυδάκης θα είναι υποψήφιος στον νότιο ή στον βόρειο τομέα, δυτικά ή νότια ο Γιάννης Μπαλάφας, ενώ και ο Γιώργος Κυρίτσης δεν έχει καταλήξει ακόμα. Ελένη Αυλωνίτου και Χαρά Καφαντάρη θα κατέβουν στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθήνας.

Κομβικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση των ψηφοδελτίων θα παίξει το πού θα τοποθετηθούν οι βουλευτές επικρατείας Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Γαβρόγλου. Υπενθυμίζεται πως τέσσερα πρωτοκλασάτα στελέχη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είχαν εκλεγεί στην Α΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές. Απάντηση δεν υπάρχει και στο που θα πολιτευτεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και λόγω της ιδιότητάς του δεν αποκλείεται να οδηγηθεί προς το ψηφοδέλτιο επικρατείας.