GOOGLE NEWS

All hail the Queen… Tο αληθινό πρόσωπο της Ελένης Μενεγάκη

Πόσο ωραία θα ήταν στη μικρή μας ψωροκώσταινα, όπου οι τηλεοπτικές σταρ που «πουλάνε» είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, η μια και μοναδική που απογειώνει τα εξώφυλλα, τα κλικς, τα μηχανάκια της τηλεθέασης και τα προϊόντα που διαφημίζει, να ήταν η απόλυτη μέγαιρα!

Ωραίο Ε;

Ωραίο θέμα!!

Ε, κι αν δεν είναι έτσι δεν πειράζει, το φτιάχνουμε και μόνοι μας, σωστά;

Καλά που θα ήταν η Μενεγάκη να πέταγε κλοτσηδόν τους συνεργάτες της από τα στούντιο, να περπάταγε με ύφος χολιγουντιανής ντίβας και να απαξίωνε τους ταπεινούς, ανύπαρκτους δημοσιογραφίσκους και παρουσιαστάκους που την πλαισιώνουν, να σήκωνε τηλέφωνα και να κατέστρεφε καριέρες. Ωραίο, έτσι;

Κι αν δεν είναι;

Το φτιάχνουμε και μόνοι μας!!

Έλα όμως που η αλήθεια -αν όχι στην ώρα της, πάντως σίγουρα κάποτε- βρίσκει τον δρόμο προς το φως.

Και η αλήθεια απέχει, απέχει πολύ από το «πουληστερό» του πράγματος.

Στην πραγματικότητα η Μενεγάκη, η μοναδική που δικαιωματικά θα μπορούσε να μιλήσει για την τηλεόραση και τους ανθρώπους της, απλά σιωπά.

Σιωπά όταν τα πάνελ βουίζουν για την παλιανθρωπιά και την κακία της, όπως σιωπά όταν βουίζουν για την προσωπική της ζωή ή τις ανύπαρκτες αποτυχίες της.

Σιωπά.

Και ταυτόχρονα απλώνει το χέρι σε νέους συναδέλφους, δίνει τηλεοπτικό βήμα, ευκαιρίες και δείχνει με το δάχτυλο σε ιθύνοντες εκείνους που πιστεύει πως μπορούν να προχωρήσουν. Η Μενεγάκη χαιρετάει χαμογελαστά τους ανθρώπους γύρω της, αστειεύεται μαζί τους και σέβεται τους συναδέλφους της.

Η Μενεγάκη -αν παρατήσετε λίγο πιο προσεκτικά την εκπομπή της θα το δείτε και μόνοι σας- αποθεώνει στον αέρα τους ανθρώπους που εκτιμά και περηφανεύεται σε κάθε ευκαιρία για εκείνους που έχει δίπλα της.

Το σκοτεινό πρόσωπο της βασίλισσας δεν υπάρχει. Μοιάζει περισσότερο με αποκύημα της φαντασίας κάποιων που έχουν μπόλικη.

Μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια των πνιγμένων να πιαστούν από τα μαλλιά τους.

Άλλωστε, αν ένα πράγμα ξέρουμε όλοι για την τηλεόραση είναι η διαφάνειά της. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ! Ποσό μάλλον για παρά πολύ!

Ίσως θα πρέπει λοιπόν κάτω από τις μεγάλες κερασιές να στεκόμαστε με λίγο μικρότερα καλάθια, να σκεφτόμαστε τα κίνητρα και τα… πολλά ενδεχόμενα.

Βλέπεις, κάποιες σπάνιες φορές, δεν υπάρχει τίποτα προς ανακάλυψη για τους τηλεοπτικούς Κλουζό, γιατί τα πράγματα είναι πολύ, πολύ απλά.

Τα πράγματα και οι άνθρωποι είναι απλώς αυτό που φαίνεται πως είναι.