ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδούβελης: Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε…τρίτο μνημόνιο.

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

Μήνυμα προς τους εταίρους μας και προς κάθε ενδιαφερόμενο, πως δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας, έστειλε  ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, επιχειρώντας να κλείσει την συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει στους κόλπους της Ε.Ε.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο βοήθειας των διεθνών πιστωτών της τρόικας, για το οποίο υπάρχουν εικασίες εδώ και μήνες» δήλωσε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο κ. Χαρδούβελης, καθιστώντας σαφή την αγωνία της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει με τρόμο ένα ενδεχόμενο τρίτο μνημόνιο και μάλιστα λίγο πριν την προεδρική εκλογή.

Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί, ότι στο εξής η Ελλάδα μπορεί να αναχρηματοδοτείται στις αγορές με ανεκτούς όρους «παρεμπιπτόντως με χαμηλότερα επιτόκια από αυτά που μας χρεώνει το ΔΝΤ», όπως είπε με νόημα. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ύφεσης το 2008» και προανήγγειλε ότι εντός του έτους θα εκδώσει ομόλογα με επταετή προθεσμία εξόφλησης και ίσως και 18μηνη.