ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ένα ραβασάκι μετά το άλλο. 100.000 ειδοποιήσεις ο ΟΑΕΕ, σε ασφαλισμένους, 180.000 e-mails σε οφειλέτες η Εφορία.

Πληρώστε αλλιώς…κατασχέσεις!

ΟΑΕΕ: 100.000 «ραβασάκια» σε οφειλέτες - Πληρώστε αλλιώς έρχονται κατασχέσεις

Ειδοποιήσεις επί ειδοποιήσεων, έχουν κατακλύσει ασφαλισμένους και φορολογούμενους, καθώς ταμεία και εφορία ζητούν ρύθμιση χρεών και πληρωμή τους.

Τη μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει η αποστολή σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) ειδοποιητηρίων με τα οποία το Ταμείο τους καλεί να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, αλλιώς θα ακολουθηθεί η διαδικασία για κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Μάλιστα, η κατάσταση επιβίωσης του Ταμείου μοιάζει να κρέμεται από μια κλωστή, καθώς τα χρέη των ασφαλισμένων έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ! Με την απειλή για λουκέτο να μοιάζει να είναι πιο πραγματική από ποτέ, ήδη και σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», από τους 1 εκατ. Ασφαλισμένους, οι 370.000 έχουν μεγάλα χρέη. Από αυτούς τους 370.000, οι 100.000 έχουν ήδη λάβει στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου «ραβασάκια» στα οποία ειδοποιούνται πως πρέπει άμεσα να προβούν σε ρύθμιση και τακτοποίηση των οφειλών τους. Διαφορετικά, έρχονται κατασχέσεις. Συγκεκριμένα, τα ειδοποιητήρια αποστέλλονται σε όσους έχουν οφειλές από 5.000 ευρώ και πάνω.

Πάντως, και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ξεκινήσει την αποστολή e-mails σε οφειλέτες στην Εφορία, με τα οποία τους ειδοποιεί να προβούν σε ρύθμιση των χρεών τους. Ηδη έχουν λάβει ειδοποίηση περί τους 180.000 φοροειφέλετες.