ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σαμαράς: Θα έχουμε βγει από τα μνημόνια στο τέλος του έτους – Έστειλε μήνυμα ενότητας της κεντροδεξιάς.

sthn-deth-o-antonhs-samaras

Μήνυμα συσπείρωσης σε όλα τα στελέχη της κεντροδεξιάς, έστειλε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς.

Με την προτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από 40 χρόνια για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η χώρα βήμα-βήμα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση για να δημιουργηθεί μια νέα Ελλάδα, όχι μια χώρα που θα επιστρέψει στα δανεικά που θα την έφερναν και πάλι σε νέα ή και χειρότερα αδιέξοδα.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το «ανεξόφλητο γραμμάτιο του 1974» είναι να ξεριζωθεί από τη χώρα ο λαϊκισμός, να γίνει η Ελλάδα Ευρώπη, «γιατί τότε μπήκε στην Ευρώπη, χωρίς όμως να γίνει Ευρώπη».

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα βγαίνει πλέον από την ύφεση, «δεν το λέμε εμείς, το λένε οι διεθνείς οργανισμοί», ενώ η ανεργία σημειώνει πτώση, έστω και με μικρούς ρυθμούς.

Αναφέρθηκε επίσης στις φοροελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό του 2015, όπως τη μείωση της έκτακτης εισφοράς, την διατήρηση του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα, τη δυνατότητα πολλών δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το ζήτημα της ρύθμισης για τα «κόκκινα δάνεια», το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ.

«Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για τον νέο γύρο των φορολογικών μειώσεων, αλλά ό,τι λέμε γίνεται και γίνεται σταδιακά» εξήγησε, αναφερόμενος σε επόμενες φοροελαφρύνσεις, όπως τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Στόχος είναι, όπως είπε, να μειωθεί στο 33%, από 42%, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων, και στο 15%, από 26%, ο αντίστοιχος συντελεστής για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα έκανε λόγο για «εκλογίκευση» του ΦΠΑ όλων των κατηγοριών.

Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής για τις συλλήψεις με δεδομένο -όπως είπε- ότι σχεδίαζαν «ένα αληθινό έγκλημα, να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας».

Στην εκδήλωση έωσαν το «παρών» ο Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στελέχη όπως οι Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη και, μετά από μακρά απουσία από το πολιτικά δρώμενα της χώρας και της παράταξης, ο Θ. Ρουσόπουλος.