ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράγισε το γυαλί στη ΔΗΜΑΡ – Αργά το απόγευμα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Ολοκληρώνεται το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με την εκλογή προέδρου

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 3ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Ένα συνέδριο, που τράβηξε πάνω του το ενδιαφέρον, τόσο με την απόφαση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο όμως και για τα εσωκομματικά προβλήματα, που αναδείχθηκαν με ευθείες βολές κατα του Φώτη Κουβέλη.

Ωστόσο  ο Φώτης Κουβέλης είναι ξανά υποψήφιος, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ομόφωνα του ζήτησαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι σχέσεις προέδρου – βουλευτών φαίνεται να έχει πληγεί, με μερικούς από αυτούς ίσως και ανεπανόρθωτα.

Στην χθεσινοβραδινή ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε το αίτημα της αυτοτέλειας και σημείωσε πως το κόμμα δεν θα γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε, επίσης, πως δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στις πολλές επιθέσεις που έχει δεχτεί λέγοντας: «εάν τα χτυπήματα άφηναν στίγματα στο σώμα μου και σήκωνα το πουκάμισο θα ήταν διάστικτο το κορμί μου».

Εκτός του κ.Κουβέλη υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του κόμματος είναι και ο Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος στηρίζεται από το Αριστερό Δίκτυο. Στην ομιλία του ο κ. Λουκάς επικεντρώθηκε στην ανάγκη αλλαγής ηγεσίας και πολιτικής κατεύθυνσης.