Sports

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάκης Παπαϊωάννου και η μεγάλη μεταγραφή στον Ηρακλή

lakhs-papaioannou

Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Λάκης Παπαϊωάννου περιγράφει στην κάμερα του GoodStory.gr την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, τους σπουδαίους συμπαίκτες του, τα απίστευτα γκολ με τα οποία προίκισε τις αντίπαλες ομάδες και την αγάπη του για τα γράμματα.

Όλα ξεκίνησαν για τον Λάκη, το καλύτερο 10αρι της εθνικής Ελλάδος, με τις ομάδες των νέων της Κατερίνης και του Πιερικού. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 1973 στον Πιερικό στην Β΄Εθνική ενώ το 1975 βοήθησε την ομάδα του να ανέβει στην Α΄Εθνική. Μετά τον Πιερικό το 1979 υπογράφει στον Ηρακλή, με συμπαίκτη τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ο «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν η επόμενη ομάδα του όπου και παρέμεινε δύο χρονιές. Στη συνεχεία υπέγραψε στον Π.Α.Σ. Γιάννινα, όπου και έμεινε μέχρι το 1991. Το 1992 τελείωσε την καριέρα του στην ομάδα της Πάτρας. Συνολικά, ο Παπαϊωάννου έκανε πάνω από 500 εμφανίσεις στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Λάκης Παπαϊωάννου έγινε σκάουτερ ποδοσφαίρου. Αντικατέστησε τον Κριστόφ Βαζέχα και ανέλαβε τα ηνία της ακαδημίας της Άρσεναλ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Δείτε την εκπομπή του GOODSTORY

* Το οπτικοακουστικό υλικό της εκπομπής είναι από το προσωπικό αρχείο του Λάκη Παπαιωάννου.

Πηγή: GOODSTORY