ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασαν στο δικαστήριο! Ζήγρας: «Είσαι εγκληματίας». Τσοχατζόπουλος: «Έχεις τρελαθεί»

AKIS_ZIGRAS

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις “χρυσές” μίζες των εξοπλιστικών.

Μάλιστα, όταν η Αρετή Τσοχατζόπουλου κλήθηκε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί επί του νέου αιτήματος που υπέβαλε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, ο Νίκος Ζήγρας απευθυνόμενος προς τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ του είπε: “Μίλα για να σώσεις τη κόρη σου. Πέστα να σώσεις το παιδί σου”.

Ο κ. Τσοχατόπουλος εμφανώς εκνευρισμένος του ζήτησε να σταματήσει: “Σταματά επιτέλους. Έχεις τρελαθεί τελείως”.

Η λογομαχία έκλεισε με τον κ. Ζήγρα να του απαντά: “Είσαι εγκληματίας”.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» με πρωταγωνιστή τον πατέρα της, κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, στο οποίο επικαλείται κυρίως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το ένα της παιδί.

Αντίστοιχο αίτημα, αναμένεται να καταθέσει στο Δικαστήριο και ο συνήγορος της Βίκης Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Νωρίτερα οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί – δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος – το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του. Το Δικαστήριο διέκοψε λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε μια εκ των δικαστών επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.