ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρφιά Ντόρας κατά Σαμαρά :«Υπάρχουν θέματα που θα διαπραγματευόμουν διαφορετικά με την τρόικα»

ntora_samaras

Στο θέμα της εμπλοκής της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και στο αν αυτή οφείλεται στη στάση ορισμένων υπουργών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, αναφέρθηκε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εγώ πιστεύω ότι εδώ τους τελευταίους 6 μήνες δίνεται μία εσωτερική και εξωτερική μάχη με τον λαϊκισμό. Δυστυχώς, φαινόμενα τέτοια έχουμε κι εμείς, έχει και το ΠΑΣΟΚ κατά κόρον, έχει βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο δεν συζητάμε. Αρα, αυτή η μάχη με τον λαϊκισμό τους τελευταίους 6 μήνες οδήγησε και τη ΝΔ σε μία ρητορική “σκίζουμε τις σελίδες του μνημονίου” ή δεν ξέρω τι άλλο κάνουμε. Αυτό είχε πάντως και ως αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real fm.

Αναφερόμενη στο θέμα των εργασιακών και του συνδικαλιστικού νόμου τόνισε ότι «στα εργασιακά δεν έχω θέμα. Πιστεύω ότι ο συνδικαλιστικός νόμος πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ο συνδικαλιστικός νόμος θα πρέπει πραγματικά να δίνει τη δυνατότητα της απεργίας, που είναι ιερό δικαίωμα, αλλά στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Δεν μπορεί 5 εργατοπατέρες να αποφασίζουν για το αν θα γίνει απεργία ή όχι. Αποφασίζουν οι εργαζόμενοι, οι πραγματικοί εργαζόμενοι και ξέρω ότι τώρα σηκώνω θύελλα με αυτά που λέω, αλλά το πιστεύω χρόνια αυτό. Και από κει και πέρα υπάρχουν θέματα μεταρρυθμίσεων τα οποία είναι αναγκαία να γίνουν. Κυρίως όμως είναι αναγκαία. Γιατί είναι αναγκαία; Γιατί βάλαμε την τιμημένη μας υπογραφή. Απαξ και βάλαμε την υπογραφή μας οφείλουμε να την τηρήσουμε. Εγώ δεν ξέρω αν θα την έβαζα ή δεν θα την έβαζα σε όλα τα θέματα αυτά».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν και θέματα στα οποία δεν θα έβαζε την υπογραφή της απάντησε: «Υπάρχουν θέματα που μπορεί, ενδεχομένως, αν χρειαζόταν να τα διαπραγματευτώ εγώ, θα τα διαπραγματευόμουν διαφορετικά. Εμένα ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου ότι θα έκανα μεταρρυθμίσεις και θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία για μένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας. Δηλαδή θα διαπραγματευόμουν με αυτό τον στόχο».