ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αθλητικό σορτσάκι, παντόφλες και ακάλυπτα τα τατουάζ του, εμφανίστηκε ο Κασιδιάρης, στους βουλευτές της Επιτροπής Δεοντολογίας.

«Ήρθατε να εγκλιματιστείτε στο χώρο;» ρώτησε ειρωνικά ο Ηλίας Κασιδιάρης τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας τα οποία μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τον ακροαστούν για την υπόθεση υποκλοπής της συνομιλίας με τον τότε γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε με αθλητικό σορτσάκι, φανελάκι και παντόφλες αφήνοντας ακάλυπτα τα γνωστά τατουάζ του και στις παρατηρήσεις των μελών της επιτροπής για την εμφάνισή του δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι θεωρούσε πως η συνάντηση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής διαδικασίας γι αυτό και δεν φόρεσε την ενδυμασία φυλακών.

Ο διάλογος με τον Μαρκογιαννάκη

Μαρκογιαννάκης: Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;

Κασιδιάρης: Η κράτησή μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών.

Τελικά, δέχθηκε ερώτηση μόνο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση για το αν αποδέχεται την κατηγορία, την οποία αρνήθηκε, καθώς  υποστήριξε πως δεν είναι αυτός που κατέγραψε τη συνομιλία ενώ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής περί μη αναγνώρισης της εισαγγελικής έρευνας. Πάντως, η πλειοψηφία της επιτροπής -πλην του βουλευτή της ΧΑ Δημήτρη Κουκούτση- αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη στην Ολομέλεια.