ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τί συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ; Την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει σημάδια κατάρρευσης στην Κουμουνδούρου σφάζονται

syriza-politikh-grammateia-3

Δεν πρόκειται για τη διαβολοβδομάδα  ασυνεννοησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρόκειται μόνο για διαφοροποιήσεις στελεχών που σπεύδουν στη συνέχεια να μαζέψουν. Πρόκειται για την πλέον ουσιαστική στροφή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στροφή από την επαναστατικότητα στην κανονικότητα ενός κόμματος που αποτελεί εν δυνάμει εξουσία.

Ο Σταθάκης, ούτε λάθος έκανε, ούτε επί της ουσίας μάζεψε κάτι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αποτελεί μέλος του έσω συστήματος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχετε αμφιβολία, ήρθε η παρέμβαση το βράδυ  του Κοντονή για να δικαιώσει τον Σταθάκη, λέγοντας ακριβώς το ίδιο, για να το μαζέψει στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο.  Ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν αποτελεί άλλη τάση πρόκειται για επιβεβαίωση της αρχηγικής γραμμής που προετοιμάζει τη μεγάλη στροφή της αντιπολίτευσης έχοντας απόλυτη επίγνωση των απωλειών που θα προκληθούν από τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

Ο Τσίπρας το μήνυμα το έχει λάβει και από μέσα και από έξω. Γνωρίζει καλά τι έχει να αντιμετωπίσει και μέχρι που μπορεί να κάνει αντίσταση.

Η περίοδος της αυταπάτης έχει οριστικά ξεπεραστεί. Για το λόγο αυτό και επιχειρεί να εμφανιστεί διαλλακτικός στον διάλογο με πρόσωπα που μέχρι χθες αποτελούσαν κόκκινο πανί, αλλά και συγκαταβατικός μέχρι του σημείου εκείνου που θα δημιουργεί  προϋποθέσεις εμπιστοσύνης σε εταίρους και δανειστές αλλά και συντρόφους.

Κάποιες απώλειες, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προκύψουν από τις εξελίξεις θα προκαλέσουν  ίσως και ανακούφιση.

Ηδη πάντως στο παρασκήνιο, διακριτικά, υπάρχουν συστάσεις από Κουμουνδούρου πλευρά να αρχίσουν να αραιώνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα οι φωνές που δεν συμβαδίζουν με τα νέα δεδομένα

Προβλέπω ότι το επόμενο διάστημα, Τόλιος, Στρατούλης, Λαφαζάνης θα αποτελούν σπάνιο εύρημα στον τηλεοπτικό διάλογο. Άρα θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια, διότι οι αντιδράσεις, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι καταιγιστικές στην αξιωματική αντιπολίτευση