ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγουν το Μαξίμου για Αλέξη

samaras-tsipras (1)

 

Ανοίγει ο δρόμος για να πραγματοποιηθεί συνάντηση τετ-α-τετ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.

Απομένει το ποιός θα κάνει το πρώτο βήμα.

Ποιος δηλαδή θα καλέσει πρώτος.

Ο κ. Σαμαράς, τον κ. Τσίπρα η ο κ. Τσίπρας, τον κ. Σαμαρά.

Όπως παίζουν δηλαδή τα μικρά παιδιά.

Πάντως και οι δυο πλευρές ωρίμασαν στη σκέψη για την πραγματοποίηση της συνάντησης, με θέμα τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, τον Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη κοινή γραμμή στη ρύθμιση του χρέους.

Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Γ.Γ. Ενημέρωσης, που μετέχει στον πρωινό καφέ στο Μαξίμου, δήλωσε ότι μόλις το ζητήσει ο κ. Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί θετικά αμέσως, ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι λογικό να ενημερώνεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα σημαντικά θέματα.

Από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, δυο άνθρωποι του κ. Τσίπρα, οι κύριοι Σκουρλέτης και Παπαδημούλης, δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι έτοιμος να μεταβεί στο Μαξίμου, μόλις το ζητήσει ο κ. Σαμαράς.

Οι εκλογές τελείωσαν, οι προεκλογικές κορώνες ξεχάστηκαν, τα  κρίσιμα θέματα είναι ανοικτά και όλοι πιέζουν -πολιτικοί, επιχειρηματίες και πολίτες- να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση,  μακράς πνοής και αποδέκτη από όλους τους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Εν αναμονή λοιπόν του ανοίγματος της εισόδου του Μαξίμου για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, κάτι που θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό.