ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΣΔΟΕ έβγαλε «λαβράκια» από «καρχαρίες» μεταμφιεσμένους σε…»αθερίνα»

"Λαβράκια" έβγαλαν οι έλεγχοι των οικονομικών εισαγγελέων στα 65 CD που τους έστειλαν όλες οι ελληνικές τράπεζες με τις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.

Το τέλος του χρόνου πλησιάζει και οι εισαγγελείς (Αθανασίου, Μπρης και Δραγάτσης), ενισχυμένοι με υπαλλήλους πληροφορικής, έβαλαν τα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ανακάλυψαν πρώτα απ' όλα τους… πολυεκατομμυριούχους.

Συνολικά, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, βρήκαν 850 άτομα που έχουν καταθέσεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Αριθμός εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι η πλειονότητα των καταθέσεων έγινε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Από τους πρώτους ελέγχους βρέθηκε ένας ιδιωτικός υπάλληλος που δήλωσε 600.000 ευρώ και του βρήκαν καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ. Ενας άλλος (κάτοικος Φιλοθέης), επίσης ιδιωτικός υπάλληλος, είχε δηλώσει εισόδημα 150.000 ευρώ και του βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 77 εκατ. ευρώ, που πρέπει βεβαίως να δικαιολογήσει. Αλλά «όλα τα λεφτά» ήταν μια κυρία ανεπάγγελτη από το 2001. Δήλωσε 700.000 ευρώ εισόδημα. Μόλις χθες βρήκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της 17,5 εκατ. ευρώ.