ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Die Welt: Οι Έλληνες «σήκωσαν» 2,5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες

Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες  να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρει η Die Welt.

Πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του Κόμματος της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Η αστική τάξη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), στο πλαίσιο του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει, ωστόσο, καλύψει τη διαφορά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί από κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες το Νοέμβριο σε τρεις.

Σχολιάζοντας την ατμόσφαιρα της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα η die Welt είναι επικριτική για το επίπεδο που επικρατεί σημειώνοντας ότι η αριστερά καταγγέλλει ως «εγκληματική» την παρούσα κυβέρνηση που επιμένει στην πολιτική των μνημονίων στελέχη της οποίας όμως αποκαλούν «προδότες» του πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να βγάλουν την χώρα από την Ευρωζώνη.

Η γερμανική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο μήνυμα του απερχόμενου προέδρου της Δημοκρατίας που ζητά συναίνεσή και υποστηρίζει ότι πρέπει να επικρατήσει το εθνικό συμφέρον επί του κομματικού.  

 

Πηγή: enikonomia.gr