ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πονοκέφαλος ο …μοναχικός Μπένι

venizelos2

 

Έντονα ανήσυχος και προβληματισμένος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του, από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ήδη επεξεργάζονται πλάνα για την αντιμετώπιση του εσκεμμένου ατυχήματος.

Θεωρούν δηλαδή ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ελέγχει πλέον τις διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος του και άρα δεν μπορούν να βασιστούν στις δεσμεύσεις και να σχεδιάσουν πολιτικές κινήσεις με βάθος χρόνου.

Το καμπανάκι στο Μαξίμου κτύπησε η ενέργεια του Φίλιππου Σαχινίδη, στενού- στενότατου- συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προσφάτως μίλησε για ανάγκη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η στενή σχέση, πολιτικά δομημένη από καιρό των κ.κ. Σαχινίδη και Παπανδρέου είναι αυτό που δίνει βαρύτητα στην πρόταση του πρώην υπουργού.

Πρώτη αντίδραση των Σαμαρά και Βενιζέλου θα είναι η υπουργοποίηση και πάλι του κ. Σαχινίδη προκειμένου να αναπτυχθεί δίαυλος  διαλόγου με τον Πρωθυπουργό, ώστε να υπάρχει στοιχειωδώς έλεγχος των κινήσεών του.

Το αδύνατο σημείο της κυβέρνησης, με επιπτώσεις και στον χρόνο των εκλογών, αποδεικνύεται τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο μοναχικός του βίος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι με χιούμορ προσθέτουν ότι μερικές φορές ο Μπένι δεν ελέγχει ούτε καν τον εαυτό του.