ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ρυθμιστής των εκλογών ο Παπανδρέου;

Εκτενές άρθρο των Financial Times, για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέο στο οποίο αναφέρει ότι θα έχει ρόλο-κλειδί στις επικείμενες εκλογές. 

Χαρακτηριστικά σημειώνει για την πολιτική κίνηση του Γ.Α. Παπανδρέου:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει απολαύσει μια προσοδοφόρα πορεία στον διεθνή κύκλο των διαλέξεων από το 2011, οπότε, στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, εκδιώχτηκε από την πρωθυπουργία. Τώρα ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επιστρέψει στα πολιτικά πράγματα ως ο ηγέτης ενός κόμματος ''μπαλαντέρ'' το οποίο μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου».

Παπανδρέου – 3η Γενάρη 2015 το νέο κόμμα, και το όνομα 

Συμβολική αναφορά στην 3η Σεπτέμβρη ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, θα κάνει την 3η Ιανουαρίου 2015 και θα παρουσιάσει το νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομά του νέου κόμματος θα είναι «Κίνημα Αλλαγής».

Τα σύμβολα, τα πρόσωπα, όλα είναι έτοιμα, αναφέρεται από τον εκπρόσωπο Τύπου του νέου κόμματος Γιώργο Ελενόπουλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νέο κόμμα θα παρουσιαστεί αύριο στις 6 από τον πρώην πρωθυπουργό στο Μουσείο Μπενάκη.

Επιπλέον παρασκήνιο: 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν και το ξενοδοχείο «Πάρκ» για λόγους συμβολισμού με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ωστόσο… «κάτι τέτοιο δεν το θέλει και ιδιαίτερα ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ» όπως υποστηρίζει έμπειρο κομματικό στέλεχος.