ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ από το «Κίνημα» του Παπανδρέου

Νωρίτερα όπως δήλωσε στο naftemporiki.gr ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος το νέο κίνημα θα εκπροσωπούν τόσο ο ίδιος, ο κ. Ελενόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Πεταλωτής.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή ο άλλος εκπρόσωπος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Ελενόπουλος διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με το όνομα και τα σύμβολα του νέου κόμματος. Όπως τόνισε το Σάββατο θα ανακοινωθεί η ίδρυση ενός Κινήματος και όχι ενός ακόμα κόμματος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ιδρυτική διακήρυξη, το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, θα τεθούν αμέσως σε διαβούλευση.

Αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές και, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από τις 26 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, αμέσως μετά την ανακοίνωση της διακήρυξης, ο κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτοοργάνωσης (όπου υπάρχουν) και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευτούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.

Ο κ. Παπανδρέου, στην αυριανή, ανοιχτή, εκδήλωση-παρουσίαση, θα αναφερθεί, κυρίως στην ιδεολογική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος.

Αναμένεται ότι έτσι θα απαντήσει και σε αιτιάσεις ότι προβαίνει στην ίδρυση κόμματος για προσωπικούς λόγους.

Η διακήρυξη

Για διαδικαστικούς λόγους, προκειμένου, δηλαδή, να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, ένα κείμενο-περίληψη της Διακήρυξης υπογράφηκε από 200 άτομα, τα ονόματα των οποίων δεν θα ανακοινωθούν αφού θα συμπληρωθούν από τα ονόματα όσων άλλων υπογράψουν και θα θεωρούνται ιδρυτικά μέλη.

Αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ενταχθούν στο νέο κόμμα, αναφέρθηκε ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να χειριστεί εκείνος ή εκείνη το θέμα αυτό το οποίο είναι προσωπικό. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ, απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Ν. Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος του Κινήματος, ενώ την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη απόφαση

Aνήθικη και παράλογη πολιτική πράξη χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του  ΠΑΣΟΚ την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ από μέρους του κ. Παπανδρέου με την ίδρυση «ιδιόκτητου κόμματος».

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο, όπως τονίζεται, που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του;

«Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση  ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου».