USAY TOP

Το τρενάκι του τρόμου

Οι επισκέπτες γνώριζαν πως οι φιγούρες ήταν ψεύτικες και ο τρόμος ανύπαρκτος, ωστόσο στο τέλος της διαδρομής όλοι έβγαιναν φοβισμένοι, γελώντας με το πάθημά τους. 

Έτσι ακριβώς σε αυτή την προεκλογική διαδρομή, όπου κυριαρχεί ο τρόμος, οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι φιγούρες που επιχειρούν να προκαλέσουν τον ακραίο φόβο τους είναι ανύπαρκτες. Και είναι ανύπαρκτες γιατί τα φαντάσματα της καταστροφής και της χρεοκοπίας που επικαλούνται τα κομματικά επιτελεία για να παραπλανήσουν τους εκλογείς, είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν. Το λένε ακόμη και τα πιο σκληρά μέσα του εξωτερικού, το παραδέχονται ακόμη και οι πιο αδιάλλακτοι εκπρόσωποι των δανειστών. Θέμα καταστροφής μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν τίθεται!

Παρ’ όλα αυτά, οι πολίτες κινδυνεύουν να πέσουν θύματα της ίδιας πλάνης με εκείνη που τους ξεγελούσε στο αγαπημένο τους λούνα παρκ. Με τη μόνη διαφορά ότι εκείνο το τρενάκι του τρόμου δεν είχε συνέπειες στην καθημερινότητα και την πραγματική ζωή των παραπλανημένων επισκεπτών. Ενώ αυτό –το προεκλογικό- στο οποίο τώρα επιβαίνουν, στο τέλος της διαδρομής είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές μιας ολόκληρης, ήδη ταλαιπωρημένης, κοινωνίας.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο αυτή τη φορά η ψήφος να δοθεί με απόλυτη ψυχραιμία και με μοναδικό γνώμονα την επόμενη μέρα των εκλογών. Τα αύριο που πρέπει να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας. Και όχι υπό το κράτος του φόβου ή του τυφλού θυμού για όσα έχουν ήδη γίνει. Αλλιώς θα γελάμε για μια ακόμη φορά με το πάθημά μας…