ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης στο Reuters: Όταν προσγειωθεί η κυβέρνηση, θα συνεργαστούμε μαζί της

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Eurogroup για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πρακτορείο Ρόιτερς ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να δοθεί και να κερδηθεί η μάχη στο Eurogroup. Και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τα άλλα κόμματα.

«Ο κ. Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών, ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει, δηλαδή, με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα», είπε.

Τόνισε δε ότι «έφτασε η στιγμή, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν "πατάει" δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της».

Επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε, αυτήν τη φορά χωρίς καθυστέρηση, να δούμε πίσω από την "κουρτίνα" της θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί» και υπογράμμισε:

«Το Ποτάμι έχει καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τη διαπραγμάτευση. Μια πρόταση ρεαλιστική, η οποία παράλληλα μας απομακρύνει από τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να μας οδηγεί σε βήμα στο κενό».