ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν η Περιστέρα Μπαζιάνα βρέθηκε ανάμεσα στην οικογένεια Καραμανλή

Με διακριτικό μακιγιάζ ντυμένη με μια μαύρη μπλούζα μ΄ένα μεγάλο V και φορώντας ένα διακριτικό κόσμημα  με μικρό μαργαριτάρι στη μέση  η σύντροφος και η μητέρα των παιδιών του Πρωθυπουργού κατευθύνθηκε στο θεωρείο του Προέδρου της Βουλής για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία.

Εκεί βρήκε παρέα. Ήταν η μητέρα του νεοεκλεγέντος βουλευτή Σερρών Κ. Αχ. Καραμανλή, Νίκη, η αδελφή του Φωτεινή, και η σύζυγος τουΜιράντα. 

Η Περιστέρα Μπαζιάνα κάθησε στην πρώτη σειρά πίσω από την Φωτεινή Καραμανλή, την  οποία την χαιρέτησε θερμά και την ασπάσθηκε. Φάνηκε ότι γνωρίζονταν από καιρό και όντως αυτό συμβαίνει αφού τα παιδιά τους πάνε στην «Αγκάλη» στον ίδιο παιδικό σταθμό στην Πλάκα.

Οι τρεις γυναίκες Καραμανλή έδωσαν συγχαρητήρια στην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ρώτησαν πώς πήγε η περιοδεία πρωθυπουργού στις ευρωπαϊκές χώρες, μίλησαν για λίγο για τα παιδιά τους. Αλλά και η κυρία Μπαζιάνα έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτιά του Κ. Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες. Όλα αυτά συνέβαιναν έως την ώρα της ορκωμοσίας. Σηκώθηκαν όλες όρθιες στη διάρκεια των όρκων. 

Εκείνο που έκανε εντύπωση σε πολλούς ήταν ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού φαινόταν προσιτή, χαμογελούσε συνεχώς, χαιρετούσε όσους την χαιρετούσαν, κοίταζε συνεχώς τον σύντροφό της που καθόταν στο πρωθυπουργικό έδρανο, τον παρακολουθούσε όταν σηκώθηκε και πήγε να χαιρετήσει τους αρχηγούς των κομμάτων, σχολίαζε με χαμόγελο τα συμβαίνοντα στην αίθουσα  με την αδελφή του κ. Τσίπρα και ούτε μια στιγμή δεν προσπάθησε να αποφύγει τα φλας των φωτογράφων που την στόχευαν συνεχώς

. Ήταν κατά τους φωτογράφους η πρώτη φορά που είδαν πρώτη κυρία τόσο φιλική προς αυτούς.