ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή γραμμή Σαμαρά-Καραμανλή για τις εξελίξεις, τι είπαν στο τηλέφωνο οι δύο άνδρες

Ο Σαμαράς θέλει να έχει από πρώτο χέρι, εικόνα των απόψεων και των κινήσεων του Κώστα Καραμανλή, αλλά και να συζητάει μαζί του τις δικές του αποφάσεις, ώστε να μην τις πληροφορείται από άλλους διαστρεβλωμένες.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος» .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι δύο άνδρες έκαναν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά δεν συζήτησαν τα εσωκομματικά, καθώς συμφώνησαν ότι το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στις εξελίξεις όπως αυτές καθορίζονται από τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει ήδη τις πρώτες αδυναμίες στη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων με εταίρους και δανειστές, εκφράζοντας φόβους για ενδεχόμενες περιπέτειες, στις οποίες μπορεί να μπει η χώρα, αν η κυβέρνηση επιμείνει σε πειραματισμούς.

Ο Κώστας Καραμανλής από την πλευρά του εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες, θα έχει διαφανεί η πορεία των εξελίξεων κυρίως ως προς τις προθέσεις των δανειστών απέναντι στη νέα κυβέρνηση.

Α. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής συμφώνησαν ότι, οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών  δεν μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον και σύντομα θα καταλήξουν σε κάποια απόφαση είτε θετική, είτε αρνητική.