ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρώτο γκάλοπ μετά τη συμφωνία: «Προχώρα» λέει το 73% στον Aλέξη Τσίπρα. Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Συγκεκριμένα, 7 στους 10 τάσσονται υπέρ του νέου προγράμματος, ενώ θετικά αξιολογεί τον πρωθυπουργό το 81% και την κυβέρνησή του το 76%, ενώ καθαρή είναι η επικράτηση σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 42,1% έναντι 18,3% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, ΠΑΣΟΚ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,5% και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι μάλιστα το προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, καθώς συγκεντρώνει 55% έναντι 13% του Αντώνη Σαμαρά.

 

Δεν θα ζητήσουμε παράταση αποπληρωμής της δόσης σε ΔΝΤ

Κλείνει το Μέγαρο Μαξίμου τη συζήτηση που άνοιξε ,με ευθύνη του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και τη θέση που εξέφρασε ότι μπορεί η κυβέρνηση να ζητήσει παράταση για την αποπληρωμή του 1,4 δισ. δόση προς το ΔΝΤ το Μάρτιο.

Είχαν προηγηθεί διαρροές από την έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον ότι τέτοια παράταση δεν…προβλέπεται και θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός μονομερής παράταση.     

«Δεν είναι μέσα στους σκοπούς της κυβέρνησης η κατάθεση δίμηνης παράτασης αποπληρωμής του ΔΝΤ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha προσθέτοντας « ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε απλώς μια ιδέα».

Ο κ. Σακελαρίδης εκτίμησε ότι «μέσα σε καλό πνεύμα αμοιβαίας συνεννόησης, θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό».

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε επισημάνει πως «η παράταση είναι δύσκολο να επιτευχθεί γιατί δεν προβλέπεται από το καταστατικό του».