ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φυλάκιση ενός έτους στον βουλευτή της ΧΑ που έδειρε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Οκτωβρίου του 2012 έξω από φοιτητικό στέκι στην πόλη των Σερρών, στην είσοδο του οποίου σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, στάθηκε προκλητικά ομάδα μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης σε σχηματισμό που παρέπεμπε σε παραστατιωτικό τμήμα.

Όταν ένας νεαρός, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών, επιχείρησε να αντιδράσει ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το σημείο, οι χρυσαυγίτες του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι με ρόπαλο και τον ψέκασαν στα μάτια με σπρέι πιπεριού, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Επικεφαλής της «ομάδας εφόδου» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήταν ο Νικήτας Σιώης, ο οποίος στις εκλογές του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής Σερρών με τη Χρυσή Αυγή, αλλά «παραιτήθηκε» παραχωρώντας τη θέση του στον δεύτερο επιλαχόντα και ευνοούμενο του αρχηγού της ακροδεξιάς οργάνωσης, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ως αντάλλαγμα, ο Ν.Μιχαλολιάκος τον διόρισε στη Βουλή, ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Η δίκη των δύο χρυσαυγιτών έγινε έπειτα από τρεις αναβολές. Οι Σιώης και Ηλιάδης κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, το οποίο τους έκρινε ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη,οπλοφορία και οπλοχρησία, και τους καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών.

πηγή : ethnos.gr