ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» στον Τσίπρα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα ήταν προτιμότερο να περιμένουν το Eurogroup πριν οριστικοποιήσουν την συνάντησή τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, οι κκ. Τσίπρας και Γιούνκερ συμφώνησαν να συνομιλήσουν εκ νέου μετά τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Γιούνκερ το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κύκλου επικοινωνίας με Ευρωπαίους ομολόγους τους και θεσμικούς εκπροσώπους των κέντρων λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες, με στόχο να προλειανθεί το έδαφος ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, οι διαπραγματευτές του Eurogroup απέρριψαν τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις την Τετάρτη, επισημαίνοντας πως τα έσοδα από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών φέρνουν ελάχιστα χρήματα στα ταμεία του κράτους, ενώ καταλήγει πως οι εταίροι μας επιθυμούν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας.