ΥΓΕΙΑ

Ενας απλός τρόπος να μάθεις αν είσαι έξυπνος

-Το πρώτο σημείο είναι αν προέρχεστε από έξυπνους γονείς. Μελέτες που έγιναν σε ομοζυγωτικά ή ετεροζυγωτικά δίδυμα έδειξαν ότι περιοχές του εγκεφάλου, κυρίως αυτές που συνδέονται με την εκμάθηση της γλώσσας και την αντίληψη ήταν σχεδόν ίδια. Κάτι που καταδεικνύει ότι η ανάπτυξη του εγκεφάλου και το IQ ε[επηρεάζονται πολύ από τα γονίδια. Αν είστε και το μεγαλύτερο παιδί, το πιο πιθανό είναι να είστε εξυπνότεροι καθώς οι μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν 3 βαθμούς μεγαλύτερο IQ από τα μικρότερα παιδιά, αν και οι λόγοι είναι μάλλον ψυχολογικοί και όχι βιολογικοί.

– Το να έχει κανείς αϋπνίες είναι πολύ δυσάρεστο, σύμφωνα όμως με τη μελέτη το να μην μπορεί κάποιος να κοιμηθεί τις νύχτες είναι ένδειξη ότι έχει υψηλό IQ. To να μένεις άυπνος τις νύχτες έρχεται σε σύγκρουση με τη φυσική ροπή των περισσότερων έμβιων όντων, άραδείχνει μια διαφορετικότητα και μια επιπλέον αντοχλη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

– Αυτοί που έχουν ταλέντο στη μουσική συχνά έχουν υψηλότερο IQ κι αυτό γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, ο εγκέφαλος των μουσικών λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Οι περιοχές του εγκεφάλου που χρησιμοποιούνται για να παράξουν μουσική είναι μεγαλύτερες και πιο ενεργές στους μουσικούς, ενώ η μουσική μπορεί να βοηθήσει κάποιον να βελτιώσει τη διάθεσή του και τη μνήμη του.

-Το τελευταίο σημείο μπορεί να σοκάρει κάποιους, καθώς, σύμφωνα με μελέτη που εξέτασε πολλά παιδιά στη Μ. Βρετανία, παιδιά που είχαν κάνει χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, όπως μαριχουάνα, κοκαΐνη ή αλκοόλ ήταν πιο έξυπνα από εκείνα που δεν είχαν κάνει. Αυτή η περίπτωση αποδεικνύει περίτρανα ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν πάντα και τις εξυπνότερες επιλογές.