ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

BD7BEB4259CA5216921F53E11DF661B1

 

Από τις 11 το πρωί ήταν στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα ο Χάρης Θεοχάρης. Πρέπει να φύγεις, φέρεται να είπε ο υπουργός οικονομικών στον γενικό γραμματέα εσόδων, ο οποίος πριν  από λίγο αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ένα θρίλερ ήταν σε εξέλιξη όλο το πρωί καθώς κανείς δεν ήξερε ποια θα ήταν η εξέλιξη της συνάντησης των δυο αντρών. Οι πληροφορίες ήθελαν τον Χάρη Θεοχάρη να αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί και να λέει σε συνεργάτες του ότι «με κάλεσαν να επιτελέσω ένα έργο με πενταετή σύμβαση και τώρα, για να παίξουν επικοινωνιακό παιχνίδι θέλουν να με πετάξουν από το παράθυρο».

Στο θρίλερ ενεπλάκη και η τρόικα ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση, μια και ο Θεοχάρης μέχρι στιγμής ήταν «πολύ καλός συνομιλητής» των εκπροσώπων των δανειστών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».