ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «ρίχνει» άγρια η «Αυγή»: Κύριε βουλευτά, τι δεν καταλαβαίνεις; Πόσο φοβάσαι πως θα σε πουν μ…;

Με άρθρο της, η Αυγή στήνει στον τοίχο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που  μπήκαν στον πειρασμό να βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι και να πάρουν ακριβά βουλευτικά αυτοκίνητα παρά τις εντολές Τσίπρα. Με τίτλο «Ο πειρασμός του νέου βουλευτή», που υπογράφει η Ευγενία Ηλιοπούλου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πασαρέλα στην αυλή της Βουλής, με τα πολλά κυβικά να σου υπενθυμίζουν πως αυτή η χλιδή πληρώνεται από την τσέπη σου», γράφει και αναρωτιέται γιατί οι βουλευτές δεν θέλουν απλά αυτοκίνητα για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ενώ καταλήγει με βαριές αιχμές κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε βουλευτά, τι δεν καταλαβαίνεις; Γιατί να φορέσεις ένα στενό, αλλά ακριβό παντελόνι, το οποίο δεν αγόρασες εσύ; Οι φίλοι και οι οπαδοί σου θα σε κατακρίνουν που δεν κυκλοφορείς με αμαξάρα και σοφέρ; Θα εκτιμήσουν ότι ανταποκρίθηκες στις αυξημένες ανάγκες του τόπου; Περηφανεύεσαι που βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι να σε πιστέψουν και να σε ψηφίσουν, γιατί θέλεις τόσο πολύ να ξεχωρίσεις; Έχεις τα γένια, αποφασίζεις για τόσο σημαντικά πράγματα που αφορούν στην πορεία της χώρας σου. Δεν ευχαριστιέσαι αν δεν έχεις και τα χτένια;»

Όλο το άρθρο της Αυγής

«Πολλές φορές στη ζωή μας την πεζή ερχόμαστε αντιμέτωποι με πειρασμούς πάσης φύσεως. Ξεκινώντας από τη μαύρη σοκολάτα που κρύβεται στα άδυτα του ψυγείου σου και τελειώνοντας με το αφενός στενό, αφετέρου κομψό παντελόνι της βιτρίνας το οποίο ονειρεύεσαι να φορέσεις έστω μία φορά για να είσαι όμορφη. Ξέρεις πως αποκλείεται να αδυνατίσεις εν μία νυκτί, αλλά σε ενθουσιάζει η ιδέα να το αγοράσεις για να αδυνατίσεις στο μέλλον. Εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου; Ξέρεις ποιες είναι οι ικανότητές σου και αποκλείεις το αδυνάτισμα, άρα, ώριμα αποφασίζεις να μην μπεις στη διαδικασία της αγοράς. Απτεται στην ωριμότητα και λογική σου να πεις ένα σταθερό «όχι» και να γυρίσεις ήσυχα πλευρό στο κρεβατάκι σου. Παραμένεις αυτό που είσαι! Δηλαδή, κοιμάσαι απαλά και χωρίς τύψεις για τις επιπτώσεις της επιλογής σου. Τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και δεν αφήνεις περιθώρια σε κανέναν να σε σχολιάσει και να σε πικράνει.

Ίσως επειδή δεν έχω δίπλωμα οδήγησης (λογική απόφαση, όταν εργάζεσαι 30 χρόνια στο ΚΑΤ), αλλά κυρίως επειδή αποφεύγω να προκαλέσω με τη συμπεριφορά μου, έψαξα λίγο το θέμα με τις βουλευτικές αμαξάρες. Πασαρέλα στην αυλή της Βουλής, με τα πολλά κυβικά να σου υπενθυμίζουν πως αυτή η χλιδή πληρώνεται από την τσέπη σου. Η πρώτη σκέψη ήταν: γιατί πρέπει να είναι τόσο ακριβά, αντί να είναι οικονομικά, λειτουργικά; Απλά αυτοκίνητα, δηλαδή, που και μηχανές έχουν, άρα τη δουλειά της μεταφοράς την κάνουν μία χαρά, και προσαρμόζονται στην οικονομική κρίση, που εμάς μας έχει λυγίσει. 

Η πρώτη σκέψη είναι ότι ίσως χρειάζεσαι ένα ακριβό αμάξι, για να ξεχωρίσεις στο πλήθος των απλών θνητών. Προφανώς, δεν ξέρουν τη ρήση ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Επίσης, πολλοί βουλευτές μας αγνοούν ότι λίγη ταπεινοφροσύνη δεν βλάπτει έναν εκπρόσωπο του λαού. Ο πειρασμός, δηλαδή, να είσαι κοντά στο μέλι και να μη βουτήξεις το δαχτυλάκι σου στο βάζο σε πολιορκεί. Όλοι οι άλλοι έχουν, γιατί να μην έχεις κι εσύ; Δεν έχεις τα ίδια δικαιώματα; Τι θα πεις στην πόλη σου και στα φιλαράκια σου στην πατρίδα, όταν θα σε δουν να έρχεσαι με το ΚΤΕΛ. Πόσο φοβάσαι πως θα σε πουν μ…;

Ο ΣΥΡΙΖΑ σωστά δεν έδωσε τα ονόματα των βουλευτών που αρνήθηκαν τα καινούργια αυτοκίνητα, αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι η προτροπή του κ. Τσίπρα για εξοικονόμηση πόρων και εξόδων έπιασε τόσο λίγο. Αξιωματούχος της Βουλής ερωτήθηκε πόσοι είναι ακριβώς οι βουλευτές που αρνήθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο και απάντησε άτυπα πως ο αριθμός είναι κάπου ανάμεσα σε 9 και 50, χωρίς όμως να διευκρινίζει.

Κύριε βουλευτά, τι δεν καταλαβαίνεις; Γιατί να φορέσεις ένα στενό, αλλά ακριβό παντελόνι, το οποίο δεν αγόρασες εσύ; Οι φίλοι και οι οπαδοί σου θα σε κατακρίνουν που δεν κυκλοφορείς με αμαξάρα και σοφέρ; Θα εκτιμήσουν ότι ανταποκρίθηκες στις αυξημένες ανάγκες του τόπου; Περηφανεύεσαι που βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι να σε πιστέψουν και να σε ψηφίσουν, γιατί θέλεις τόσο πολύ να ξεχωρίσεις; Έχεις τα γένια, αποφασίζεις για τόσο σημαντικά πράγματα που αφορούν στην πορεία της χώρας σου. Δεν ευχαριστιέσαι αν δεν έχεις και τα χτένια;»