ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτουν για τις μίζες Βενιζέλος, Σημίτης, Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου

Οι δικαστές κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων της έδρας, αλλά και το πάγιο αίτημα του πρώην υπουργού  ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες  τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.

Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού υποστηρίζοντας ότι η κατάθεση τους είναι σημαντική.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, που έχει καταδικαστεί για μίζες εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα -ρωσικά άρματα και υποβρύχια- και εκτίει ήδη πολυετή κάθειρξη, από την πρώτη κιόλας ημέρα της δίκης του σε πρώτο βαθμό είχε θέσει το θέμα της κλήτευσης ως μαρτύρων στη δίκη του των μελών του ΚΥΣΕΑ τότε.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης ποινής που θα τις οδηγούσε εκτός φυλακής της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυς Σταμάτη και της λογίστριάς του Φρόσως Λαμπροπούλου.