ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Προσλαμβάνονται 4.500 γιατροί και νοσηλευτές

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις "απορρύθμισης και διάλυσης" που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφαλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των δομών σε προσωπικό, κατά προτεραιότητα, και όπως είπε θα γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικών, για να καλυφθούν συνολικά 4.500 κενές θέσεις. Οι 700 θα πάνε στα νησιά Αιγαίου, Θράκη, Δυτική Μακεδονία και Θεσπρωτία.

Επίσης, προανήγγειλε παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία, ψυχιατρεία. Επίσης προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έπληξαν την υγεία.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο υπουργείο Υγείας έφτασε λίγο μετά τις δέκα το πρωί για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. 

Τον έντονο συμβολισμό της επίσκεψης επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης ανοίγοντας την εκδήλωση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο υπουργείο και τα θέματα που διαχειρίζεται.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πολεμήσει και να εξαλείψει την υγειονομική φτώχεια που πλήττει τη χώρα, είπε ο υπουργός υγείας, καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό.

Όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για να το καταφέρουμε, έχουμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους, είπε. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε μια πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του εθνικού συστήματος υγείας».
 
Στην είσοδο του κτηρίου τον υποδέχτηκε ο κ.  Κουρουμπλής και ανέβηκαν μαζί στο γραφείο του στο δεύτερο όροφο. Είχε προηγηθεί μεγάλη επιχείρηση της τροχαίας για τη σύντομη και απρόσκοπτη μετάβαση του κ. Τσιπρα στην Αριστοτέλους από την οικία του στην Κυψέλη.

Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες δυο δεκαετίες που πρωθυπουργός επισκέπτεται το υπουργείο.

Το είχε πράξει ο Μητσοτάκης το 1990 επισκεπτόμενος το υπουργείο επί ηγεσίας Σούρλα και το 1997 ο Σημίτης επί Κώστα  Γείτονα. 

Διαβάστε επίσης: 

 Αλλάζει τη λειτουργία του κράτους η κυβέρνηση Τσίπρα σε όλους τους τομείς

 Οι μαθητικές κινητοποιήσεις, η προφητεία, η συνέντευξη, "ο βάζελος με το κόκκινο πουλόβερ"! 25 χρόνια μετά Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός;