ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Αφαίρεσαν όγκο 4 κιλών από 5χρονο κορίτσι – Άφωνοι οι γιατροί με τη μαγνητική τομογραφία- ΦΩΤΟ

Νόμιζαν ότι το παιδί ήταν απλά παχουλό, ωστόσο ένας τεράστιος κυστικός όγκος βάρους 4 κιλών είχε αναπτυχθεί στην κοιλιά ενός 5χρονου κοριτσιού.

 

Η αφαίρεσή του πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον παιδοχειρούργο κ. Ανδρέα Μάρκου διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, την Ελένη Καρβούνη παιδοχειρουργό και τους Γεώργιο Καλογιάννη και Μαρία Μασμανίδου ειδικευόμενους ιατρούς, με το κοριτσάκι σήμερα να είναι καλά στην υγεία του.

Ο όγκος όπως εξηγεί ο κ. Μάρκου, «πρέπει να προϋπήρχε από τη γέννησή του και να μεγάλωνε σταδιακά στην κοιλιά του, για να καταλήξει μετά από τόσα χρόνια να έχει τόσο μεγάλο μέγεθος. Καταλάμβανε ολόκληρη την κοιλιά από το ήπαρ μέχρι την ουροδόχο κύστη».

«Πρόκειται για σπάνιο κυστικό όγκο ήπατος. Το παιδί ηλικίας 5 χρόνων σήμερα εμφάνιζε μια μετεωρισμένη κοιλία, δυσανάλογη για την ηλικία του, που τελευταία παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ανύψωσης του διαφράγματος και πίεσης των πνευμόνων. Επίσης παρουσίαζε δυσκολία κατά τη μετακίνηση λόγω του βάρους της κύστης (περίπου 4 kg). Η μικρή εξήλθε χωρίς τη μετεωρισμένη κοιλία, ελαφρότερη κατά 4 kg και χαίρει άκρας υγείας.

Το κορίτσι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο επειδή παρουσίασε έντονη δυσκολία στην αναπνοή λόγω του ότι ο όγκος μεγάλωσε αρκετά και πίεζε τα διαφράγματα και τον θώρακα προς τα πάνω και παρεμπόδιζε την αναπνοή.

Είχε την κύστη από τότε που γεννήθηκε αλλά το μέγεθός της ήταν μικρό και γι” αυτό θεωρούσαν ότι φαινόταν μεγάλη η κοιλίτσα του επειδή το παιδάκι ήταν παχουλό.

Όμως η κοιλιά του μεγάλωνε συνεχώς δυσανάλογα με την αύξηση του σώματός του. Πρόσφατα παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή η οποία χειροτέρευε συνεχώς και γι” αυτό επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και η Μαγνητική Τομογραφία αποκάλυψε έναν γιγαντιαίο κυστικό όγκο ο οποίος κατελάμβανε ολόκληρη την κοιλιά από ήπαρ μέχρι την ουροδόχο κύστη.

Επειδή ο κυστικός όγκος ήταν τεράστιος και στη Μαγνητική Τομογραφία φαινόταν να καταλαμβάνει όλη την κοιλιά και να ξεκινά από το ήπαρ και να φτάνει να εφάπτεται με τα έσω γεννητικά όργανα και την ουροδόχο κύστη.

Πρόκειται για περιστατικό χωρίς ιατρικό προηγούμενο τουλάχιστον βιβλιογραφικά. Σημαντικό επίτευγμα των ιατρών που χειρούργησαν το κοριτσάκι, το οποίο την 1η Απριλίου επέστρεψε υγιές στο σπίτι του, ήταν το γεγονός ότι έσωσαν τη χοληδόχο κύστη με εμφύτευσή της σε ένα τμήμα της κοίτης που άφησε ο όγκος.

πηγή: politis-news.com, e-thessalia.gr

Διαβάστε επίσης: 

 Ιατρικό Θαύμα! Ασθενής απέκτησε νέο πρόσωπο και λαιμό!

 Ιατρικό θαύμα: Γεννήθηκε μωρό μέσα στον αμνιακό σάκο (συγκλονιστικό βίντεο)