ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειασμα» Φίλη σε Χρυσόγονο για πρόωρες εκλογές: «Μην φτιάχνετε σενάρια… Ο κ. Χρυσόγονος μίλησε ως νομικός και όχι ως πολιτικός… »

Σαφείς αποστάσεις κράτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκος Φίλης , από τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αν το αποτέλεσμα που επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν είναι καλύτερο από τα προβλεπόμενα στο email Χαρδούβελη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η συμφωνία να μην γίνει αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και τόνισε: «Δεν διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα». 

«Μην φτιάχνετε σενάρια» τόνισε ο κ. Φίλης , συμπληρώνοντας :«ο κ. Χρυσόγονος μίλησε ως νομικός και όχι ως πολιτικός… Τι θα γίνει αν…». 

«Εγώ μιλώ πολιτικά. Εγώ λέω ότι η κυβέρνηση έχει την αρραγή στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την μεγάλη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών». «Βλέπει ο κόσμος ότι υπάρχει μια ειλικρινής προσπάθεια η οποία θα αποδώσει καρπούς» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας: «Βήμα-βήμα κάνουμε για να βγούμε από το βάλτο του μνημονίου». 

«Η κυβέρνηση θα κάνει αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό και ο συμβιβασμός έχει προχωρήσει» επισήμανε ο κ. Φίλης και στη συνέχεια απευθύνθηκε εμμέσως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολιτική υπευθυνότητα, βγήκαμε με μία δέσμευση και θα την τιμήσουμε στηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Φίλης. 

 

Διαβάστε σχετικά: