ΔΙΕΘΝΗ

Όλοι γυμνοί… για ένα μήνα στο γραφείο!

Πόσο εξοικειωμένοι είσαστε με το γυμνό σώμα; Πόσο άνετα θα νιώθατε αν η διοίκηση της εταιρείας που εργαζόσαστε σας ζητούσε για ένα μήνα να κυκλοφορείτε στο γραφείο όπως σας γέννησε η μητέρα σας;

 

Ενδεχομένως η πλειοψηφία του κόσμου να έφερνε σθεναρές αντιρρήσεις σε μία τέτοια απαίτηση η οποία δικαιολογημένα μπορεί να φάνταζε παράλογη και εξωπραγματική.

Η εταιρεία “Bold Italic” που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο προχώρησε καθόλη τη διάρκεια του περασμένου μήνα σε ένα εξαιρετικά τολμηρό εγχείρημα. Όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας κλήθηκαν για ένα μήνα, όλον το Μάρτιο, να αποδεσμευτούν από το φράγμα των ρούχων, να αφήσουν τα σώματά τους εκτεθειμένα και να κυκλοφορούν αλλά και να δουλεύουν στο γραφείο τελείως γυμνοί.

Όπως ενδεχομένως ήταν αναμενόμενο στην αρχή υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις με τους εργαζόμενους να αναρωτιούνται αν μπορούν να αρνηθούν ή να προτείνουν κάποιον άλλον μήνα  προκειμένου να έχουν τουλάχιστον προετοιμαστεί πηγαίνοντας στο γυμναστήριο πιο συχνά. Τελικά την πρώτη Δευτέρα του Μαρτίου οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην εταιρεία με άγχος και περιέργεια ενώ ξεκίνησαν δειλά-δειλά να αφαιρούν τη ζώνη ασφαλείας τους.

Και ναι… τα πράγματα στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, αν μη τι άλλο ήταν διαφορετικά. Χρειάστηκαν όμως, μόλις τρεις ημέρες για να φύγουν οι όποιες αναστολές και το γυμνό να μην αποτελεί παρά μέρος μίας άλλης, πιο ενδιαφέρουσας καθημερινότητας.

Μέσα από αυτό το πείραμα οι εργαζόμενοι συνειδητοποίησαν ότι μία τέτοια απελευθέρωση μπορεί να οδηγήσει σε πιο δημιουργικές ιδέες ενώ επιδιώκουν η δική τους περίπτωση να αποτελέσει η αφορμή και για άλλες εταιρείες να τα πετάξουν όλα.

πηγή : pathfinder.gr