LIFESTYLE

Έρωτες δεύτερης ευκαιρίας: Τι είναι και πότε τους προτιμάμε;

Πού συχνάζουν οι παλιές αγάπες; Στα reunions των παλιών συμμαθητών. Στις σελίδες του facebook. Στο μήνυμα που έφτασε με δυο χρόνια καθυστέρηση στο κινητό σου. Μόνο μια σπίθα είναι αρκετή για να ξαναζωντανέψει ένα μοιραίο έρωτα. Αντέχεις στις υψηλές θερμοκρασίες; Δώστου ακόμα μία ευκαιρία.

Η δεύτερη ευκαιρία στις ερωτικές σχέσεις ήταν για χρόνια παρεξηγημένη και πνιγμένη στα κλισέ: κάποιοι τη θεωρούσαν άνοστο συμβιβασμό σαν «ξαναζεσταμένο φαγητό», άλλοι την απέρριπταν ως «γυαλί που ράγισε» και αρκετοί την υποτιμούσαν όπως κάτι που αγόραζαν από «δεύτερο χέρι». Κι όμως, το vintage ήρθε και στη μόδα της καρδιάς.

Για μια μεγάλη αγάπη η δεύτερη ευκαιρία μπορεί να σημαίνει μια εντελώς καινούργια αρχή ή μάλλον εκείνο το πολυαναμενόμενο happy end που δραπέτευσε από το αρχικό σενάριο. Το ευτυχισμένο τέλος υπογράφουν τα δεκάδες ζευγάρια που κάποτε χώρισαν αλλά τελικά τα ξαναβρήκαν. Η αγάπη ήταν εκεί που την άφησαν, μετά από πικρά λόγια, χρόνια που πέρασαν, γάμους που απέτυχαν: ξαναγύρισε για να σβήσει όλες τις κακές στιγμές, η οθόνη φωτίστηκε και βγήκαν τα χαρτομάντιλα.

Αφού ο έρωτας είναι γνήσιο μελό, γιατί κάποιοι ακόμα διστάζουν μπροστά στη δεύτερη ευκαιρία; Εντάξει, κανείς δεν θέλει να πληγωθεί και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, από το ίδιο χέρι-μαχαίρι. Και είναι επίσης αλήθεια πως κανείς δεν μπορεί να σου υποσχεθεί πως δεν θα την ξαναπατήσεις. Αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει και καμία δύναμη στον κόσμο που θα μπορούσε να σε εμποδίσει να ξαναδοκιμάσεις την τύχη σου. Δεν είναι υπέροχο; Ο ορισμός του ζεν.

Αφού αγαπιόμασταν, γιατί χωρίσαμε;
Επειδή η λογική μας δυσκολεύεται να εντοπίσει τον μυστικό μηχανισμό που κουρδίζει την καρδιά να τραγουδάει το ίδιο γνωστό ρεφρέν σαν δίσκος βινυλίου, σαμποτάρει την επιχείρηση ριμέικ με το αμείλικτο: αν ήταν πραγματικά τόσο μεγάλη αγάπη, δεν θα χωρίζαμε. Σωστό κι αυτό. Αλλά ποιος σκέφτεται λογικά τέτοιες ώρες;
Ας δούμε τις πιο συνηθισμένες ιστορίες χωρισμού από σχέσεις που «σηκώνουν» πάντα μια δεύτερη ευκαιρία ενάντια στον νόμο και την τάξη. 

Τον αγαπούσα αλλά με πρόδωσε

Πώς έγινε: Τον αγαπούσες αλλά τον τσάκωσες επ΄αυτοφώρω. Τον έδιωξες χωρίς να το πολυσκεφτείς γιατί όλα θα του τα συγχωρούσες αλλά όχι την απιστία και του το είχες πει από την αρχή.

Τι έγινε μετά: Είπε πως ήταν λάθος του. Ήταν συντετριμμένος, το εννοούσε. Δεν ήθελε να σε χάσει, το είπε αρκετές φορές. Τελικά τον έδιωξες αλλά περισσότερο γιατί εσύ το είχες πει από την αρχή αυτό με την απιστία και όχι επειδή δεν τον συγχωρούσες κατά βάθος. Στον καθένα θα μπορούσε να συμβεί, δεν είμαστε και στο δικαστήριο. Όταν λοιπόν με το καλό γυρίσει και ζητήσει ξανά συγνώμη γονατιστός (έστω και όρθιος ή καθιστός) το πιθανότερο είναι να τον συγχωρήσεις. Δεν πειράζει, αρκεί να το εννοείς.

Συναισθηματική αγωγή: Κατά βάθος τον ερωτεύτηκες γιατί κάπως τον εμπιστεύτηκες, αλλά να που τελικά σε διέψευσε. Κλόνισε την εμπιστοσύνη σου, γίνεται να τον ξεπεράσεις; Και εφόσον αποκλείεται να τον ξεχάσεις, πώς είναι δυνατόν να μην του δώσεις άλλη μια ευκαιρία; Λογικό συμπέρασμα. Το διαβάσαμε στο περιοδικό Madame Figaro

πηγή:boro.gr