ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Yogasm: Γυναίκες φτάνουν στην κορύφωση κάνοντας γιόγκα

Πέρα από την ελαστικότητα και την μυική τόνωση, η γιόγκα θεωρείται ότι αυξάνει τη διάθεση για σεξ. Τι συμβαίνει όμως όταν η κορύφωση έρχεται την ώρα της άσκησης;

Κι όμως, αυτό φαίνεται πως έχει γίνει ένας ακόμη λόγος που οι γυναίκες στρέφονται σε αυτό τον τρόπο γυμναστικής. Το yogasm ή αλλιώς οργασμός που επιτυγχάνεται μέσω μίας στάσης γιόγκα πλέον έχει γίνει τάση που συζητείται ανοιχτά.

Η Κέιτ Κένταλ, γκουρού της γιόγκα στο Σίδνεϊ, παραδέχεται ότι πρόσφατα βρέθηκε στην αμήχανη θέση να ακούει πελάτισσές της να της αποκαλύπτουν ότι… απολαμβάνουν ιδιαίτερα το μάθημά της. «Μου έλεγαν ότι πλησίαζαν ή έφταναν σε κορύφωση σε κάποιες στάσεις της γιόγκα», λέει μιλώντας στην Daily Mail.

Αυτό, δεν έχει να κάνει με ερεθισμό που προκαλείται από τον δάσκαλο ή όσους γυμνάζονται τριγύρω, αλλά από τις ίδιες τις ασκήσεις, εξηγεί η ίδια. «Σχετίζεται με τη στάση του σώματος, σε συνδυασμό με την κίνηση και την ενεργοποίηση συγκεκριμένων μυικών ομάδων».

Μάλιστα, υπάρχουν και επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν. Ερευνα του πανεπιστημίου της Ιντιάνα έδειξε ότι το 40% των γυναικών έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά οργασμό την ώρα που κάνουν γυμναστική. Στις «ξεσηκωτικές» ασκήσεις, πέρα από εκείνες της γιόγκα, οι κοιλιακοί- ιδιαίτερα τα ροκανίσματα- το σκαρφάλωμα σε σχοινί, η ποδηλασία, τα βαράκια και το τρέξιμο.

Αυτές είναι κάποιες από τις στάσεις της γιόγκα που προσφέρουν… επιπλέον ευχαρίστηση, σύμφωνα με τους ειδικούς: