ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Ντράγκι ο Δραγασάκης, σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης

Σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βρυξέλλες θα χτυπάει την Τρίτη ταυτόχρονα ο παλμός της διαπραγμάτευσης, με την ελληνική κυβέρνηση να κλιμακώνει τις προσπάθειες για συμφωνία με τους δανειστές ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου.

 

Το μπαράζ των επαφών κορυφώνεται την Τρίτη, μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, από την οποία η Αθήνα αναμένει θετική απόφαση για την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, καθώς και σε συνέχιση της χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντήσει τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Μαζί του θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ελληνική πλευρά “ποντάρει” πάρα πολλά στη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσδοκώντας μία θετική ανταπόκριση στο αίτημά της για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, αν και από τη Φρανκφούρτη διαμηνύεται στην Αθήνα πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι επίκειται συμφωνία με τους εταίρους.

Σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης

Στο μεταξύ την Τρίτη στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Sapin.

Στη συνέχεια ο Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί. Ο νέος στόχος της Αθήνας για συμφωνία – πακέτο τον Μάιο επιταχύνει τις εξελίξεις, με την ελληνική κυβέρνηση να κινείται αποφασιστικά για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.