MEDIA

«Πόλεμος» Κοσιώνη – Παπαδημητρίου για τη διεύθυνση ειδήσεων

Σε πλήρη αναδιάρθρωση και σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να προχωρήσει ο ΣΚΑΙ στη νέα του περίοδο υπό τον Κώστα Κιμπουρόπουλο. Ο τελευταίος που ασκεί καθήκοντα διευθυντή τηλεόρασης, μετά το «διαζύγιο» του ομίλου με την Ευαγγελία Κουτσαυτάκη, αναβαθμίζεται ο ρόλος του και στην ουσία αναλαμβάνει τη συνολική ευθύνη.

 

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος είναι άνθρωπος της αγοράς, με γνώση και εμπειρία της τηλεόρασης, έχοντας διαχρονικά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των υπολοίπων καναλιών, αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. Με άλλα λόγια βασικό στοιχείο στο προφίλ του νέου ισχυρού άνδρα του Φαλήρου είναι η εξωστρέφεια και η προσήλωση στους κανόνες της αγοράς… χαρακτηριστικά που σε μεγάλο βαθμό προδικάζουν και τα σχέδιά του για τον ΣΚΑΙ.

Για παράδειγμα ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη του καναλιού Γιάννη Αλαφούζο, πιστεύει στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό και στην ανάγκη ενός προγράμματος για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ που θα προσελκύει περισσότερους τηλεθεατές και ακροατές αντίστοιχα, δεδομένου ότι η τηλεθέαση είναι ισχυρό «όπλο» στα χέρια ενός μάνατζερ για να φέρει διαφήμιση.

Πριν όμως από αυτό οι ιθύνοντες του Φαλήρου στο πλαίσιο των αλλαγών σε επίπεδο προσώπων που ήδη δρομολογούνται – εν όψει μάλιστα και της νέας τηλεοπτικής σεζόν, έχουν να αντιμετωπίσουν το κενό που θα προκύψει στη διεύθυνση ειδήσεων… Αφού ο Σταμάτης Μαλέλης σύντομα θα εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη διεύθυνση, παραμένοντας όμως στο κανάλι σε ρόλο απλού συμβούλου.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr, τα πρόσωπα που αναμένεται να διεκδικήσουν τη διεύθυνση ειδήσεων είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Σία Κοσιώνη, αλλά και ο ισχυρός – εντός του Φαλήρου, πολυπράγμων δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Προβάδισμα για τη θέση φέρεται να έχει η Σία Κοσιώνη και όχι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου που θα ήταν «κόκκινο» πανί στην υπάρχουσα πολιτική συγκυρία. Άλλωστε ανεξάρτητα από το τυπικό μέρος ο τελευταίος και σήμερα έχει αυξημένο ρόλο και λόγο… που σημαίνει ότι και στο μέλλον μπορεί να τα διατηρήσει ακόμη και με άλλη διεύθυνση ειδήσεων!