ΔΙΕΘΝΗ

Το σφυροκόπημα του ισπανικού τύπου στη Ρεάλ

«Το φιάσκο του αιώνα»: με αυτό τον τίτλο η ισπανική εφημερίδα Marca δίνει τον τόνο του σημερινού αθλητικού (και όχι μόνο) Τύπου της ιβηρικής χώρας για τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η Ρεάλ απέτυχε στο ΄΄Μπερναμπέου΄΄ και πέταξε την ιστορική ευκαιρία να παίξει εναντίον Βαρκελώνη στη μητέρα όλων των τελικών» γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η ισοπαλία (1-1) με τη Γιουβέντους ήταν «ο χειρότερος δυνατός εφιάλτης: αποκλεισμένοι από ένα γκολ του πρώην Μαδριλένου Μοράτα».

Όχι πολύ μακριά και ο τίτλος της AS, που αναφέρει: «Μείναμε άλλη μια χρονιά χωρίς το απόλυτο όνειρο», εννοώντας μια σύγκρουση της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα στον τελικό.

Ακόμη και η μη αθλητική El Pais στις σελίδες των σπορ επικεντρώνεται στη χαμένη ευκαιρία ενός τελικού καθαρά ισπανικού: «Ο Μοράτα απέτρεψε τον τελικό του αιώνα».

Οι τίτλοι των καταλανικών εφημερίδων δεν είναι διαφορετικοί. «Τι κρίμα που δεν θα υπάρξει clasico στο Βερολίνο» είναι το πρωτοσέλιδο της Sport» που συνεχίζει: «Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα κερδίσει ούτε το Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το Κύπελλο. Οι Καταλανοί θα παίξουν στον ευρωπαϊκό τελικό εναντίον των Ιταλών».

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της  El Mundo Deportivo, τέλος, «Μπάρτσα-Γιούβε, ο πιο επιθυμητός τελικός στο Βερολίνο».

Διαβάστε επίσης: