ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ θα ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο, επισημαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρώην υπουργός εκτιμά πως αν η συμφωνία με τους εταίρους έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, η ΝΔ θα την ψηφίσει, σημειώνοντας πάντως πως είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Δεν θα γίνουμε λαϊκιστές, δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ», λέει συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι στη φάση αυτή δεν υπάρχει άλλο κριτήριο από αυτό του εθνικού συμφέροντος, που απαιτεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

Η βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει, επίσης, ότι αν η Ελλάδα πριν από 5 χρόνια είχε ενωμένες τις πολιτικές της δυνάμεις, θα είχαμε βγει από το μνημόνιο εδώ και 2,5 χρόνια, στηρίζει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στο θέμα που δημιουργήθηκε με την κυβέρνηση, δεν αποκλείει τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας το φθινόπωρο και λέει πως όταν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, θα υπάρξουν και εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Μάλιστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, όταν και αν κινηθούν διαδικασίες διαδοχής, η ίδια να είναι υποψήφια, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το ερώτημα σήμερα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. 

Η ΝΔ είναι ένα υπεύθυνο κόμμα. Είναι κόμμα το οποίο έχει κυβερνήσει. Έχει ευθύνες. Ξέρει ποια είναι τα νούμερα. Εγώ πραγματικά έχω συναδέλφους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην προηγούμενη κυβέρνηση και ξέρουν την πραγματικότητα πάρα πολύ καλά.

Ξέρουν ποιο είναι το κόστος το οποίο πληρώνει η χώρα λόγω της καθυστέρησης. Δεν θα διακινδυνεύσει τη χρεοκοπία της χώρας η ΝΔ. Δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή της κάτω από μία άρνηση τής πραγματικότητας και να διακινδυνεύσει αύριο το πρωί η Ελλάδα να βρεθεί στα βράχια.

Το λέω αυτό, ήμουν κάποτε πολύ μόνη όταν το έκανα.  Εάν η Ελλάδα πριν από 5 χρόνια είχε ενωμένες τις πολιτικές της δυνάμεις στη μάχη αυτή, θα είχαμε βγει από το μνημόνιο εδώ και 2,5 χρόνια.