ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο… μυαλό του Τσίπρα – Οι σκέψεις για σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου

Θα εξαρτηθεί, ωστόσο, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις στρατηγικές σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, και από το πότε θα δρομολογηθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και η διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά.

Χαμόγελα ανακούφισης βλέπει κανείς τις τελευταίες μέρες στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι «ο κύβος ερρίφθη» και η συμφωνία με την Ευρώπη είναι προ των πυλών.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο προσδιορίζει χρονικά τις εξελίξεις εντός του Μαΐου, πιθανότατα μετά από ακόμη ένα Eurogroup, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήδη… σημειώνει στο μπλοκάκι του τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Αν όχι σε επίπεδο προσώπων, τουλάχιστον όχι ακόμη, μετά βεβαιότητας σε επίπεδο δομής των υπουργείων, αλλά και στρατηγικής στόχευσης.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να μπολιάσει τα υπουργικά πόστα με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, στα πρότυπα της επιλογής του Γιάννη Πανούση.

Την ίδια ώρα, επιδιώκει να επαναφέρει ως αυτόνομα κάποια από τα υπουργεία που συγχωνεύτηκαν, ώστε να μοιράσει ρόλους, αλλά και να καταστήσει περισσότερο διακριτές τις αρμοδιότητες.

Όσο για τη χρονική στιγμή πραγματοποίησης του ανασχηματισμού, προσδιορίζεται για μετά την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θα εξαρτηθεί, ωστόσο, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις στρατηγικές σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, και από το πότε θα δρομολογηθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και η διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά.

Αν η Νέα Δημοκρατία αλλάξει αρχηγό εντός του καλοκαιριού, ο Αλέξης Τσίπρας θα φρενάρει τον ανασχηματισμό, προκειμένου να τον αξιοποιήσει ως επικοινωνιακό αντίβαρο.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και θα περιμένει… στη γωνία τον διάδοχο του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας άλλα επικοινωνιακά όπλα στη φαρέτρα του.

 

πηγή:  εφημ. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Διαβάστε σχετικά: