ΔΙΕΘΝΗ

Σκότωσαν και έκαψαν ομογενή, την σύζυγο, το παιδί του και την οικονόμο

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική ομογένεια αλλά και σύσσωμη η Αμερικανική Κοινή Γνώμη από την φρικτή δολοφονία του Ελληνοαμερικανού μεγαλοεπιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου και της οικογένειάς του στην Ουάσιγκτον DC.

 

 

Ο Σάββας Σαββόπουλος, η σύζυγός του Έιμι, το μόλις 10 ετών παιδί τους και η 57χρονη οικιακή βοηθός, Βεραλίτσια Φιγουέροα, βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στην έπαυλη, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη και, όπως έχει πλέον καταλήξει η Αστυνομία, προκλήθηκε από εμπρησμό.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω στοιχεία για το ποιος ήθελε να βγάλει από την μέση τον ομογενή επιχειρηματία, φτάνοντας σε σημείο να αφαιρέσει με τέτοιο μαρτυρικό τρόπο την ζωή τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ του οποίου και ενός μικρού παιδιού.  Όμως, όπως έχει προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση, τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα θύματα έφεραν τραύμα από αμβλύ αντικείμενο, κάτι που σημαίνει ότι οι δράστες έκαψαν το σπίτι για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και ελπίζοντας το τετραπλό φονικό να φανεί τελικά σαν ατύχημα.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, οι Αρχές έχουν δυο στοιχεία στα χέρια τους: Το πρώτο, είναι ένα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο δείχνει έναν άνδρα να εισβάλει στον προαύλιο χώρο του σπιτιού.  Το δεύτερο, είναι πως η Πόρσε της οικογένειας βρισκόταν στα χέρια συγκεκριμένου ατόμου και βρέθηκε τελικά επίσης καμμένη.

Παράλληλα, έγινε έκκληση στους γείτονες της οικογένειας να δώσουν στοιχεία για πιθανά πρόσωπα ή ύποπτες κινήσεις που διέκριναν στον χώρο από την περασμένη Τετάρτη έως και την περασμένη Πέμπτη.

Το ζεύγος Σαββόπουλου είχε αναπτύξει έντονη επιχειρηματική αλλά και φιλανθρωπική δραστηριότητα.  Μάλιστα, το 2012, είχαν προσφέρει δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων στο National Cathedral School.

Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες επαγγελματικές κινήσεις του, ο Σάββας Σαββόπουλος είχε αποδεχθεί θέση στο Πουέρτο Ρίκο.

Πηγή: Νewgreektv