ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εντολή Ομπάμα, η παρέμβαση των ΗΠΑ , για άμεση συμφωνία με την Ελλάδα

 Ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου έλαβε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα εντολή παρέμβασης ώστε να υπάρξει λύση στο ελληνικό ζήτημα και μάλιστα άμεσα, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει από τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική και ρεαλιστική λύση μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.
Ουσιαστικά με με διπλωματική γλώσσα οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ζητώντας να κλείσει άμεσα το ζήτημα που κινδυνεύει να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες η προτροπή Λιού, ο οποίος έχει ήδη συνομιλήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ και για την Ελλάδα, θα είναι η λύση να βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει μια ακόμη δόση προς το ΔΝΤ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ώρες ζήτησε ενημέρωση για το ζήτημα της Ελλάδας και ο Ιάπωνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είχε επαφή με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζητώντας της να υπάρξουν άμεσα βήματα προόδου.

Διαβάστε σχετικά:

 Παρέμβαση ΗΠΑ, σε ΔΝΤ και Γερμανία για επίτευξη συμφωνίας, μετά το δραματικό τηλεφώνημα Τσίπρα στον Λιου

 «Ναι» σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα από το ΔΝΤ λένε οι ΗΠΑ